REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 4 d. 16:18

Nustatytas asmuo, melagingai pranešęs apie sprogmenį mokykloje

Tauragė

Tauragės apskrities policijos nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės apskrities policija


303531

Tauragės policijos pareigūnai operatyviai išaiškino jaunuolį, kuris šiandien net du kartus melagingai pranešė apie sprogmenį.

Šiandien, nuo 9.35 val. iki 9.44 val.,skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 paskambinęs asmuo nurodė, kad mokykloje, Tauragėje, Aerodromo gatvėje, yra padėta bomba, skelbia Tauragės apskrities policija.

Pareigūnai nedelsiant išvyko į įvykio vietą. Apieškojus pastatą jokių sprogmenų nerasta.

Pareigūnai nustatė ir asmenį – 17-metį Tauragės rajono gyventoją, kuris melagingai pranešė apie sprogmenį.

Dėl šio atvejo policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Atkreipiamas dėmesys, jog melagingu pranešimu laikomas bet kokiu būdu (telefonu, faksu, laišku, elektroniniu paštu ir t. t.) netikros informacijos perdavimas valstybės institucijoms arba bet kuriam kitam asmeniui.

Netikslingai užimtos telefono linijos ir melagingas pagalbos tarnybų išsiuntimas trukdo sulaukti pagalbos asmenims, kuriems ji iš tiesų reikalinga.

Policija informuoja, kad melagingų skambučių mėgėjams teks už tai atsakyti. Švelniausiu atveju - administracine tvarka. Jei pranešimas sukelia sunkesnių padarinių, galima ir baudžiamoji atsakomybė.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA