PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Spalio 3 d. 14:51

Nuskambėjo paskutinysis Tarptautinio Mykolo Oginskio festivalio koncertas

Plungė

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


321907

Šis savaitgalis buvo paskutinis, kuomet skambėjo XIX Tarptautinio Mykolo Oginskio festivalio muzika – šeštadienį kunigaikščio Mykolo Oginskio rūmų žirgyno salę sudrebino paskutinysis festivalio koncertas, kurio metu Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras, diriguojami Roberto Šerveniko, atliko nuostabaus grožio kūrinį – Gustavo Mahlerio Antrąją simfoniją, kuri dar žinoma kaip „Prisikėlimo“ simfonija. Solo partijas atliko sopranas Ieva Barbora Juozapaitytė ir mecosopranas Justina Gringytė.

Baigiamąjį festivalio koncertą savo apsilankymu pagerbė ir už puikų renginį dėkojo Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, koncerte dalyvavo ir Savivaldybės vadovai – Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, vicemeras Žydrūnas Purauskis.

XIX Tarptautinis Mykolo Oginskio festivalis plungiškiams dovanojo 6 koncertus ir tradicinį renginį – žirgų konkūrą, vykusį iškart po festivalio atidarymo.

Nuskambėjus paskutiniesiems akordams, su XIX festivaliu atsisveikinta gana džiugia gaida – pranešant, kad kitas festivalis bus dar įspūdingesnis, nes dvidešimtasis, jubiliejinis.


Foto galerija:

Žiūrovai vos tilpo tūkstantį žmonių talpinančioje salėje
Scenoje – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras
ublikai dėkoja solistė Ieva Barbora Juozapaitytė, dirigentas Robertas Šervenikas, solistė Justina Gringytė