PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugsėjo 10 d. 13:57

Nuo kito pirmadienio rytais – naujas autobuso reisas iš Radviliškio į Šiaulius

Radviliškis

Radviliškio rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


317745

Rugsėjo 10 dieną, atsižvelgdamas į gyventojų prašymus, Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis pasirašė potvarkį, kuriuo nuo ateinančio pirmadienio, rugsėjo 16 dienos, rytais įvedamas naujas autobuso reisas iš Radviliškio į Šiaulius. Be to, buvo pakoreguoti ir keli esami autobusų maršrutai, siekiant užtikrinti patogesnį vaikų vežimą į mokyklas.

Išgirdo radviliškiečių pageidavimus

Meras K. Račkauskis teigia, kad šie pokyčiai yra būtini, siekiant geriau aptarnauti mūsų rajono gyventojus, ypač tuos, kuriems reikia laiku pasiekti darbą ar mokyklą.

Anot mero, naują reisą iš Radviliškio į Šiaulius nuspręsta įvesti sulaukus gyventojų prašymų. „Žmonės skundėsi, kad rytais trūksta autobusų, kuriais būtų galima laiku atvykti į darbą Šiauliuose. Radviliškiečių pageidavimus išgirdome, todėl nuo rugsėjo 16 dienos į Šiaulius pradės kursuoti naujas autobuso reisas“, - sako meras K. Račkauskis.

Autobusas iš Radviliškio išvyks 7.05 val., o Šiauliuose bus 7.40 val. Autobuso bilietų kaina bus simbolinė ir tesieks tik 1,29 euro, nes keleiviams reikės mokėti tik už atstumą, nuvažiuotą Šiaulių rajone, kadangi Radviliškio rajone kelionės vietinio susisiekimo autobusais yra nemokamos.

Maršrutai pakoreguoti dėl vaikų

Atsižvelgiant į rajono švietimo įstaigų prašymus buvo pakeisti ir du vietiniai maršrutai: 10 bei 22. Nuo rugsėjo 16 dienos 10 maršrutas įtrauks Kauksnujų sustojimą, o nuo rugsėjo 11 dienos 22 maršrutas sustos Užpurviuose, nes šiuose kaimuose gyvena mokyklas lankantys vaikai.

Meras akcentuoja, kad šie pakeitimai leis vaikams iš aplinkinių vietovių patogiau pasiekti mokyklas. „Siekiame, kad visi vaikai turėtų galimybę laiku ir saugiai nuvykti į ugdymo įstaigas, todėl šie pakeitimai buvo būtini“, – sakė K. Račkauskis.

Detalią informaciją apie esamus ir atnaujintus vietinio susisiekimo maršrutus galima rasti čia.