PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 29 d. 13:29

Nuo audros pradžios ugniagesiai visoje Lietuvoje apie 550 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių

Lietuva

YouTube.com stop kadras

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA


311789

Ugniagesiai gelbėtojai nuo sekmadienio vakaro, šalyje siaučiant audrai, apie 550 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių, jų šakų, informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Anot PAGD, iki pirmadienio, 6 val., ugniagesiai gavo 323 pranešimus apie nuvirtusius medžius, o nuo 6 iki 13 val. sulaukta dar 232 tokio pobūdžio iškvietimų.

„Pirmadienio dieną gauti 207 pranešimai apie ant kelio važiuojamosios dalies užvirturius medžius ir šakas, 15 pranešimų apie ant automobilių užkritusių medžių ir šakų, dar 10 atvejų fiksuota, kai medžiai virto ant pastatų“, – Eltai komentavo PAGD atstovė Edita Zdanevičienė.

PAGD duomenimis, daugiausiai iškvietimų apie nuvirtusius medžius pirmadienio dieną gauta iš Lietuvos centrinės ir šiaurinės dalių, tai yra iš Panevėžio apskrities.

Kaip anksčiau pranešė PAGD atstovė Vida Šmigelskienė, Grigiškėse pirmadienį vėjo išverstas medis mirtinai sužalojo moterį. Kaip skelbia portalas „Delfi“, policijos duomenimis, moteris (gim. 1974 m.), kurią mirtinai sužalojo užkritęs medis, lauke vedžiojo šunį. Pranešama, kad į įvykio vietą atskubėję medikai dar bandė gaivinti moterį.

PAGD duomenų apie kitas galimas žmonių žūtis ar nukentėjusiuosius šiuo metu neturi.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad pirmadienio dieną daugelyje rajonų lietus, Rytų Lietuvoje daug kur smarkus. Kai kur galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 16–21, kai kur 22–27 m/s. Aukščiausia temperatūra 16–21 laipsniai.