PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugpjūčio 28 d. 09:43

Numatomi Šiaulių gatvės šaligatvių remonto darbai Zarasų mieste

Zarasai

Zarasų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Zarasų rajono savivaldybė


315750

Zarasų rajono savivaldybė informuoja apie artėjančius Šiaulių gatvės šaligatvių remonto darbus. Dabartinė šaligatvių danga neatitinka reikalavimų, yra nusidėvėjusi ir nepritaikyta žmonėms su negalia, o gatvės ir vejos bortai yra aptrupėję. Siekiant atnaujinti šaligatvį, užtikrinti gyventojų patogumą ir saugumą, Zarasų rajono savivaldybės Statybos ir urbanistikos skyrius parengė numatomų darbų aprašą ir vykdo rangos darbų pirkimą.

Remonto darbai apims Šiaulių gatvės atkarpą nuo Sėlių aikštės iki sankryžos su Vilniaus gatve. Projekte numatyta suremontuoti įvažiavimus iš Šiaulių gatvės į daugiabučių ir kitų pastatų kiemus, įrengti pėsčiųjų perėją Šiaulių ir Dariaus ir Girėno gatvių sankryžoje bei priėjimą prie jos. Taip pat bus įrengtas kryptinis perėjos apšvietimas ir sprendžiami lietaus vandens nuvedimo klausimai.

Planuojama, kad nuo Sėlių aikštės iki Dariaus ir Girėno gatvės sankryžos šaligatviui bus naudojama senamiesčio tipo betoninių trinkelių danga, o nuo Dariaus ir Girėno gatvės sankryžos iki Vilniaus gatvės sankryžos – paprasta betoninė trinkelių danga. Kairėje gatvės pusėje numatytas šaligatvis su dviračių taku.

Atlikus Šiaulių gatvės medžių būklės ekspertizę, nustatyta, kad dalis medžių yra blogos ar labai blogos būklės. Remonto darbų metu šie medžiai bus pašalinti, o vietoj jų bus pasodintos naujos mažalapės liepos.