PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 3 d. 09:58

NŠA vadovu penkerių metų kadencijai išrinktas S. Šabanovas

Lietuva

Simonas Šabanovas / Asmeninio archyvo nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


321802

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovu penkerių metų kadencijai išrinktas doc. dr. Simonas Šabanovas. Naująsias pareigas jis pradės eiti spalio pabaigoje, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

„Tikiu, kad naujasis vadovas, kuriam puikiai pažįstamas ir mokyklos gyvenimas iš mokytojo pozicijos, ir politikos formuotojo darbas, gebės kūrybiškai, atsakingai atlikti šias pareigas, sutelkti geriausius švietimo ekspertus, atkurti mokytojų ir visuomenės pasitikėjimą agentūra. Svarbiausia – visada prieš akis matyti žmones, kuriems agentūra dirba, – mokytojus, mokinius, visą švietimo bendruomenę. Jų lūkesčiai yra aukščiausias prioritetas“, – pranešime teigė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Naujasis NŠA vadovas S. Šabanovas yra dirbęs Kauno Jono Jablonskio, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazijose, „Šiaurės licėjuje“, leidykloje „Šviesa“, iki šiol dėsto Vilniaus universitete.

Pastaraisiais metais jis taip pat buvo ŠMSM Ugdymo departamento patarėju, kuravo gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos mokslų ugdymą taikant kūrybiškumą (STEAM).