Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt
Visą praėjusią savaitę savo socialinių tinklų sraute mačiau tas tikras mokyklos valgyklos salotas. Tai kažkas gamino, tai aptarinėjo kaip pasidaryti. Savaitės pabaigoje patikėjau, kad ir aš jų labai noriu. Todėl pasiraitojau rankoves ir pasigaminau. Manau, jog atradau receptą, kurį ir naudoja valgyklų virtuvėje.
Jums reikės:
1 nedidelio kopūsto, apie 600-700 gramų;
3 vidutinių morkų;
arbatinio šaukštelio druskos;
2 šaukštų maistinio acto;
šaukšto cukraus;
2 šaukštų aliejaus.
Pirmiausia susipjaustom kopūstą ir apibarstome jį druska. Tada atsiraitojam rankoves ir gerai rankomis pagniaužome, patraiškom kopūstą. Jis susimaišo su druska ir suminkštėja. Palikime šią dalį 15 minučių, kad išsiskirtų sultys.
Tuomet nuskutame ir burokine tarka sutarkuojame morkas.
Po 15 minučių morkas pilame į indą su kopūstais, pilam actą ir barstome cukrų. Galite maišyti šaukštu, bet aš ir vėl viską traiškiau rankomis.
Galite pilti ir aliejų, bet bus skaniau, jei jį užpilsite tik prieš nešant salotas ant stalo, todėl aš ramiai dėjau salotas į šaldytuvą dar kiek pasimarinuoti ir po pusvalandžio užpyliau aliejų, gerai išmaišiau, šį kartą jau šaukštu.
Visi, kas ragavo, sakė, kad čia tikrai tos legendinės salotos!
Pabandykit.