PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 2 d. 14:33

Netrukus duris atvers atsinaujinęs Marijampolės  dramos teatras

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės administracijos nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Marijampolės savivaldybės administracija


312520

Dar 1942 metais statytas Marijampolės dramos teatro pastatas įgavo naują „kvėpavimą“ – į pabaigą eina pastato vidaus ir išorės atnaujinimo darbai.

Marijampolės dramos teatre vyksta paskutinieji darbai. Devintą dešimtį metų skaičiuoti pradėjusio pastato tiek vidus, tiek išorė buvo nusidėvėjusios, sienos pažeistos pelėsių, šildymo sistema pasenusi, o per neapšiltintą stogą išgaruodavo šiluma. Užsitikrinus reikalingas atnaujinimui lėšas, buvo pradėti remonto darbai, laikinai perkeliant Dramos teatro veiklą į Marijampolės kultūros centrą, tačiau visai netrukus teatro bendruomenė sugrįš į savo tikruosius namus.

Kaip kad pasakojo Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis, šiame pastate atlikta gerokai daugiau darbų nei planuota, nes, pradėjus remontuoti vieną detalę, paaiškėdavo, kad ir kitur slypi problemos: „Buvo pakeista visa elektros instaliacija, vandentiekio, šildymo sistemos tinklai, sumontuoti nauji ventiliacijos sistemos įrenginiai, kurie sumažins pastato komunalines sąnaudas. Pakeistas pastato stogas bei sustiprinta stogo konstrukcija, kuri dėl ilgalaikio eksploatavimo jau buvo pradėjusi leisti vandenį. Apšiltinti ir izoliuoti pastato pamatai, demontuotos patalpų durys, taip pat įrengtas keltuvas žmonėms su negalia. Atnaujintos grindų konstrukcijos, sienos, lubos, laiptai, fasadas. Smagu, kad didžiausi vargai jau praeityje, ir labai laukiame pirmojo spektaklio premjeros čia, tikruosiuose teatro namuose“.

„Nors dramos teatro pastato atnaujinimas kainavo gerokai daugiau nei planuota ir nei gavome iš valstybės, stebint, kokį pokytį tai sukūrė, akivaizdu – buvo verta. Vietoj planuotų 1,5 mln. Eurų, iš kurių 250 tūkst. savivaldybės prisidėjimas, viskas kainavo 2,8 mln. eurų, o savivaldybei prisidėti reikėjo 1.6 mln. eurų. Marijampoliečiams yra svarbus kultūrinis gyvenimas, tad esu tikras, kad jie įvertins tai, kaip atrodo teatro namai“, – pasakoja Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis.

Pamatyti, kaip atrodo šis nuostabus pastatas ir pasimėgauti pirmąja spektaklio premjera bus galima SPALIO 9 DIENĄ! Daugiau informacijos visai netrukus.