REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 28 d. 08:31

Netrukus bus tikrinama, kaip prižiūrimi sklypai Šiaulių mieste

Šiauliai

Šiaulių miesto savivaldybės nuotr.

Vitalis LebedisŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


302558

Šiais metais vėl bus sudaromi nenaudojamų žemės sklypų sąrašai, o į šiuos sąrašus įtrauktų žemės sklypų valdytojams bus skaičiuojamas padidintas 4 % žemės mokesčio ar žemės nuomos mokesčio už valstybinę žemę tarifas.

Šiaulių miesto spaudos konferencijoje Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus vedėjas Linas Gadliauskas priminė, kad netrukus bus tikrinama, kaip savininkai ar naudotojai prižiūri žemės sklypus.

Apleisti, neprižiūrimi žemės sklypai bus įtraukiami į nenaudojamų žemės sklypų sąrašus, todėl gyventojai prašomi kuo greičiau pasirūpinti valdomų žemės sklypų priežiūra. Nenaudojamų žemės sklypų Šiaulių mieste patikrinimus nuo birželio mėn. pradžios aktyviai vykdys Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus specialistai.

Pagrindiniai nenaudojamų žemės sklypų požymiai: nešienauta žolė, sklype formuojamas sąvartynas, kaupiamos šiukšlės, apaugęs krūmais, sumedėjusiais augalais (išskyrus želdinius), laikomos (išskyrus tam skirtas vietas) statybinės ir (ar) teršiančios aplinką medžiagos ar daiktai (akivaizdžiai netvarkingos, techninių reikalavimų neatitinkančios transporto priemonės, jų dalys), padrikai išpiltas statybinis laužas.

Šiaulių miesto gyventojus, kurie neturi galimybės patys susitvarkyti savo sklypo (gyvenantys užsienyje, dėl senyvo amžiaus ar kitų aplinkybių), prašome kreiptis į šienavimo ar aplinkos tvarkymo paslaugas teikiančias įmones ar asmenis.

Prašome gyventojus nebūti abejingus ir padėti nustatyti mieste netvarkomus, apleistus sklypus. Informaciją apie privačios nuosavybės teise valdomus ar iš valstybės nuomojamus nenaudojamus žemės sklypus raštu galite pateikti Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriui el. paštu civiline@siauliai.lt.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA