REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 16 d. 10:21

Neteisėtų migrantų kelionė į Prancūziją baigėsi pasienyje su Lenkija

Kalvarija

VSAT nuotr.

EtapliusŠaltinis: Valstybės sienos apsaugos tarnyba


301389

Visai šalia valstybės sienos su Lenkija Kalvarijos pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos išvykstantį automobilį, kuriuo važiavo du Latvijos piliečiai ir du neteisėti migrantai.

Antradienio naktį neteisėtos migracijos prevenciją bei kontrolę pasienio ruože vykdę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) patikrinti stabdė automobilį „Opel Meriva“ su latviškais valstybinio numerio ženklais.

Automobiliui sustojus, iš jo iššoko du jauni vyrai. Toli nenubėgo – pasieniečiai juos sulaikė. Tuo tarpu automobilis pajudėjo iš vietos ir nuvažiavo Lenkijos link. Pasivyti bėglius VSAT pareigūnams netruko: įjungę tarnybinio automobilio garso ir šviesos signalus, VSAT pareigūnai „Opel Meriva“ sustabdė už 50 metrų nuo ankstesnės stabdymo vietos.

Nuo pasieniečių pabėgti mėgino du Latvijos piliečiai – automobilį vairavęs 37-erių vyras ir kartu važiavusi 33-ejų moteris.

VSAT pareigūnai keturis užsieniečius ir automobilį sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą. Iš sustojusio opelio pabėgti mėginę jauni vyrai prisistatė 20-ies ir 22-ejų Bangladešo piliečiais. Asmens pasų ar kitų kelionės dokumentų jie neturėjo. Migrantai paaiškino prieš tris dienas neteisėtai perėję sieną iš Baltarusijos į Latviją. Ten „bosas“ paėmęs jų dokumentus bei pinigus, įsodinęs į sidabrinės spalvos automobilį „Opel“ ir liepęs važiuoti. Kelionės tikslas buvusi Prancūzija.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Vairuotojas ir keleivė sulaikyti, trečiadienį bus nuspręsta, kokias kardomąsias priemones jiems skirti. Neteisėti migrantai laikinai apgyvendinti Kalvarijos pasienio užkardoje, artimiausiu metu, kaip įprasta tokiais atvejais, jie bus perduoti Latvijos pasienio pareigūnams. Automobilis „Opel Meriva“ laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA