Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Braškės, bananai ir šokoladas - puiki trijulė. Jie puikiai dera kartu, lengva išgauti kreminę konsistenciją, nėra labai saldu. Pagardinsite bet kurį desertą.
Reikės:
2 kilogramų braškių
1 kilogramo bananų
Plytelės juodojo šokolado
2 stiklinių uogienių cukraus
20 gramų mėtų cukraus
Pusės citrinos sulčių.
Braškes nuploviau ir pjoviau į 4 dalis, užpyliau cukrumi ir viriau 20 minučių vis pamaišydama.
Per tą laiką griežinėliais susipjausčiau bananus ir užpyliau citrinos sultimis. Leidau pastovėti. Pavirus braškėms dėjau sulaužytą šokoladą, jam ėmus tirpti sudėjau bananus ir mėtų cukrų. Paviriau dar apie 20 minučių ir sutryniau blenderiu.
Iš tokio kiekio padariau 2.5 litro džemo. Pilsčiau ir į 0.5 litro ir į mažesnius stiklainiukus.
Džemas ne per saldus, labai jaučiasi bananai, tekstūra kreminė - tikrai puiki.
Tinka ir su trapučiu, ir ant blynų. Manau, kad puikiai tiks į keksiukus kaip įdaras.
Braškių derlius jau į pabaigą, tad jei atsivalgėte - gaminkite šį džemą, nesigailėsite.