Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
@TV3
Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai
Kaip ir kiekvienas svečias, Gytis Ilonai Juciūtei atskleis savo mėgstamiausius tris ingredientus, iš kurių laidos vedėja sukurs patiekalą ir pagamins jį kartu su savo pašnekovu.
Laidoje paaiškės, kad aktoriaus pamėgti ingredientai – labai egzotiški: aštuonkojis, konservuoti ananasai ir kalendra. Tačiau Ilona ras būdų, kaip žinomą vyrą nustebinti – pasiūlys jam pasigaminti skanias, gaivias ir lengvas salotas su aštuonkoju ir ananasais.
Jau nuo pirmųjų laidos akimirkų taps aišku, kad Gytis mėgsta improvizuoti ne tik scenoje, bet ir savo namų virtuvėje.
„Manau, kad virtuvėje esu geras šefas. Aš labai mėgstu improvizuoti ir eksperimentuoti, todėl jau pirmą kartą gamindamas savo mylimiausią aštuonkojį, beveik viską dariau savaip. Nors šią jūros gėrybę pamačiau pas savo kolegę socialiniuose tinkluose ir ji man papasakojo visą patiekalo gamybos eigą, vis tiek sukūriau savitą ir kitokį receptą. Galiu pasakyti, kad eksperimentas pavyko – draugai įvertino puikiai. Apskritai, nėra buvę nė karto, kada sugadinčiau aštuonkojį. Turbūt taip yra todėl, kad virtuvėje viską darau su meile“, – pasakos Gytis.
O kokios yra jo kitų mėgstamų ingredientų istorijos? Anot Gyčio, vienas iš jų tinka kaip desertas, o kitą galima naudoti visur, kur tik geidžia širdis.
„Anksčiau labai mėgau bėgioti – palaikiau sveiką gyvenimo būdą. Tačiau taip pat labai mėgau valgyti ir įvairiausius saldumynus. Dabar, kai sportuoju mažiau ir valgau nebe taip sveikai, vienintelis desertas, kuriam negaliu atsispirti, yra konservuoti ananasai. Na, o kalbant apie kalendrą, ji nėra tokia populiari, o ir Lietuvoje atsirado pakankamai neseniai. Kai pradėjau eksperimentuoti virtuvėje, aš ją labai pamėgau, nes kalendra visur puikiai tinka: gali dėti į plovą ar į įvairiausias salotas. Tačiau, ko tikrai negaliu pakęsti, tai saldžiosios paprikos. Man ji atrodo gražiai, jos skonis irgi geras, tačiau nuo jos man visą dieną kyla skrandžio rūgštys“, – pasakos garsus aktorius.
Gyčio mėgstamiausi ingredientai atskleidžia, kad žinomam vyrui patinka egzotiniai, ryškūs ir išskirtiniai skoniai. Apie juos kalbėdamas, aktorius laidoje papasakos ir apie didžiausius savo gastronominius atradimus bei keisčiausią užkandį, kurį jam yra tekę ragauti.
„Netikėčiausias ir neįprasčiausias patiekalas, kurį esu valgęs, yra kepti žiogai. Šio užkandžio paragavau Tailande – skonis išties buvo labai keistas. Esu iš tų žmonių, kuriems patinka Azijos virtuvė, tačiau turiu silpnybę ir italų patiekalams. Man yra beprotiškai įdomu nukeliauti į vis kitą pasaulio kampelį ir pažinti šalį per jos tradicinius patiekalus“, – pasakos Gytis.
Žinomas aktorius laidoje pasidalins ir savo mitybos paslaptimis. Kaip teigs G. Ivanauskas, jis gali valgyti kone visur ir visada – prieš lipant į sceną, ar net 3 valandą nakties...
„Aš visada jaudinuosi lipdamas į sceną, net jei tame spektaklyje vaidinu jau 10 metų. Bet valgyti noriu ir prieš pasirodymą, ir po jo, ir per pertrauką ir net per jį. Kolegos visada iš manęs juokiasi, kad grimerinėje mane visuomet randa kažką valgantį. Atvirai sakant, aš sau leidžiu valgyti visur ir visada, ir tikrai nesilaikau griežtų dietų. Mano ritmas skiriasi nuo daugelio, nes renginiai ir spektakliai dažniausiai vyksta vakare, todėl namo grįžtu labai vėlai. Būtent dėl šios priežasties, valgau ir naktimis, o miegoti nueinu 2-3 valandą nakties. Nemeluosiu, man atsikelti anksti ryte – be šansų“, – dalinsis G. Ivanauskas.
Na, o kol Ilona ir Gytis šnekučiuosis bei gamins gaivias salotas, kepsninių meistras Robertas Svetlauskas taip pat rimtai padirbės. Televizijos žiūrovams jis parodys, kaip pasigaminti skanias citrinines vištienos pitas, kurios puikiai tiks iškyloms lauke.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3