PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 10 d. 10:58

Neplanuotame Tarybos posėdyje pritarta visiems svarstytiems klausimams

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


317697

Rugsėjo 6 d. Raseinių rajono savivaldybės tarybos 10-ojo šaukimo 21-ame posėdyje buvo svarstyti 4 klausimai. Pirmojo klausimo (TP-281) tikslas – pakeisti ir patikslinti Raseinių pagalbos šeimai namų iki šiol turėtus įstaigos nuostatus. Šis pakeitimas buvo reikalingas, nes nuo š. m. liepos pradžios įsigaliojo nauji socialinių paslaugų įstatymo pakeitimai.

Naujuosiuose nuostatuose atsirado nauja sąvoka. Nuolatinis globotojas – fizinis asmuo, pagal sutartį, prižiūrintis likusį be tėvų globos vaiką, kuriam būdingas bent vienas iš šių požymių: turi nesėkmingos globos patirties; turi sunkiai išgydomų raidos ar psichikos sutrikimų, negalių; piktnaudžiauja psichotropinėmis medžiagomis arba turi priklausomybių; turi funkcionavimo sunkumų; yra vyresnis kaip 10 metų; kartu su juo yra nepilnametis tėvas (motina); kartu su juo yra 2 ir daugiau jo broliai (seserys).

Taip pat nuostatuose atsirado nauja paslauga: laikinas atokvėpis, kurio metu bus siekiama asmeniui ar šeimai, prižiūrintiems žmogų su negalia, suteikti galimybę pailsėti, ir šią paslaugą suteikti galės kiti ne giminystės ryšiais susiję asmenys.

Dar vienas svarbus pakeitimas nuostatuose – vietoj sąvokos „bendruomeniniai šeimos namai“ bus naudojamas terminas „šeiminiai namai“, kurie pagal šeimai artimos aplinkos modelį teiks trumpalaikę arba ilgalaikę socialinę globą bendruomenėje. Šiems ir keliems kitiems smulkiems nuostatų pakeitimams Taryba pritarė.

Pritarę antrajam svarstytam klausimui (TP-282) Raseinių rajono savivaldybės Taryba leido Raseinių rajono savivaldybės administracijai pirkti 2 lengvuosius automobilius, kurių vieno kaina būtų ne didesnė kaip 25 000 Eurų su PVM. Šiuo metu administracijos lengvųjų tarnybinių automobilių parkas jau yra nusidėvėjęs, šiuo sprendimu bus racionaliai naudojamos lėšos transportui.

Trečiasis posėdyje svarstytas klausimas (TP-283) taip pat buvo susijęs su leidimu Raseinių pagalbos šeimai namams pirkti 7 vietų automobilį, kurio kaina būtų ne didesnė kaip 45 000 eurų su PVM. Įstaiga šiuo metu eksploatuoja 2007 m. gamybos automobilį Mazda 5, kuris jau yra visiškai nusidėvėjęs, nuolat remontuojamas. Įsigytas automobilis bus naudojamas sunkią negalią turinčio globotinio pavėžėjimui, kai būtina kartu vežtis ir neįgaliojo vežimėlį. Taip pat, kitų įstaigos šeiminiuose namuose globojamų vaikų pavėžėjimui į gydymo įstaigas ar pažintines keliones. Taryba nedvejodama pritarė pirkimui.

Ketvirtasis posėdžio klausimas Taryboje buvo svarstytas jau antrą kartą. Prieš savaitę vykusiame posėdyje nesuradus bendro sutarimo dėl transporto organizavimo paslaugos teikimo Raseinių rajono savivaldybėje tvarkos aprašo (TP-284) tam tikrų punktų, šiandien vieningas sprendimas buvo rastas. Priimtu sprendimu Savivaldybė ir toliau vykdys LR Sveikatos apsaugos ministerijai prisiimtą įsipareigojimą tęsti pavėžėjimo paslaugas dar bent 3 metus. Taryba vieningai patvirtino naujus transporto organizavimo paslaugos įkainius:

  • ne Raseinių miesto ribose 1 kilometro – 0,81 Eur (šis įkainis nepakito);
  • Raseinių miesto ribose – 5,0 Eur už 1 transporto paslaugą;
  • už automobilio stovėjimo (laukimo) valandą – 6,00 Eur, kai vykstama į kultūrinius renginius, seminarus, mokymus, sportines varžybas ir pan.

Transporto organizavimo paslaugą skiria ir teikia Raseinių socialinių paslaugų centras, užtikrindamas, kad kiekvienas, turintis specialiųjų poreikių, gautų reikiamą pagalbą. Ši paslauga nemokamai bus teikiama:

  • asmeniui (šeimai), teisės aktų nustatyta tvarka gaunančiam (-iai) socialinę pašalpą;
  • asmeniui (šeimai), kurio (-ios) pajamos (vidutinės šeimos pajamos, tenkančios vienam asmeniui) yra mažesnės kaip 2 valstybės remiamų pajamų dydžiai (toliau – VRP);
  • asmeniui, kuriam reikia vykti į hemodializės procedūras.

Su visais pateiktais sprendimo projektais išsamiau galite susipažinti Raseinių rajono savivaldybės internetinėje svetainėje, o Savivaldybės tarybos posėdžių transliacijų įrašus stebėkite YouTube kanale.

Kitas artimiausias Raseinių rajono savivaldybės tarybos posėdis numatytas 2024 m. rugsėjo 26 d.