PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2021 m. Spalio 11 d. 19:05

Nepasiturintiesiems paaukota per 216 tūkstančių maisto produktų, aukota mažiau nei pernai

Lietuva

Gedimino Savickio nuotr.

Reporteris AgnėŠaltinis: Etaplius.lt


230915

Per savaitgalį vykusią „Maisto banko“ akciją parduotuvių lankytojai paaukojo daugiau nei 216 tūkstančių ilgiau negendančių maisto produktų nepasiturintiesiems.

Kaip pranešė akciją organizavęs „Maisto bankas“, surinkti maisto produktai atiteko 304 nepasiturinčius žmones globojančioms nevyriausybinėms organizacijoms. Paramą rinkti padėjo 4933 savanoriai iš 69 skirtingų Lietuvos miestų bei miestelių.

Organizatorių teigimu, palyginti su pavasarį vykusia akcija, rudeninės rinkliavos rezultatas yra mažesnis. „Dar prieš renginį girdėjome prekybininkų žinutes apie stipriai sumažėjusius pirkėjų srautus, savaitgalį tuo įsitikino ir mūsų savanoriai“ – pranešime cituojamas „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Anot S. Gurevičiaus, „Maisto banko“, kaip ir daugelio kitų nevyriausybinių organizacijų laukia sunkus periodas.

„Šaltasis žiemos laikotarpis visuomet  į mus kreiptis paskatina daugiau žmonių. Šį kartą labai neramina ir sparčiai augančios paslaugų bei maisto kainos. Todėl tikėtina, jog savaitgalį surinkta parama bus išdalina daug greičiau ne tik dėl sumažėjusio jos kiekio, bet ir dėl augančio paramos prašančiųjų skaičiaus“ – sako „Maisto banko“ vadovas.

Nors daugiausiai maisto produktų surinkta penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tačiau didžiausia vidutinė vieno paaukoto krepšelio vertė buvo Žiežmariuose – 4,21 euro, taip pat Pasvalyje – 3,49 euro ir Druskininkuose – 3,49 euro.

Lyginant paaukoto maisto kiekius, po didžiųjų miestų rikiuojasi jau ne vienerius metus dosnumu išsiskiriantys Kėdainiai, kuriuose paaukota 5173 vnt. ilgo galiojimo maisto produktų, Utena, kurioje paaukota 4911 vnt. ir Marijampolė, joje paaukota 4491 vnt. maisto produktų.

Kaip ir kasmet, daugiausiai aukota makaronų, įvairių kruopų, cukraus ir aliejaus. Žmonės ir toliau aukoja formuodami krepšelius, kuriuos vidutiniškai sudaro trys ar keturi maisto produktai.

BNS