PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Rugsėjo 8 d. 20:44

Nemokamos emocinės paramos veiklos Šiaulių mieste su „Mėlynu mėnuliu“

Šiauliai

Canva nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


317462

Šiaulių mieste veikianti organizacija „Mėlynas mėnulis“ kviečia miesto gyventojus į įvairias nemokamas veiklas, skirtas emocinės sveikatos gerinimui. Įstaigos misija – padrąsinti būti, augti, stiprėti, tobulėti ir pažinti save. Organizacija orientuota į kokybiškas ir inovatyvias emocinės paramos paslaugas, kuriomis siekiama sudaryti sąlygas drąsiau ir aktyviau įsitraukti į psichikos sveikatos gerinimo procesą.

Pasaulyje, Lietuvoje ir kartu Šiaulių mieste daugelis gyventojų susiduria su emocinėmis krizėmis ir psichikos sveikatos problemomis. „Mėlynas mėnulis“ siekia padėti žmonėms įgyti reikiamų žinių ir įgūdžių, mažinti psichikos sveikatos stigmatizaciją ir skatinti žmones aktyviau ieškoti pagalbos. Šiauliečiams siūlomos nemokamos veiklos, kurias dalinai finansuoja Šiaulių miesto savivaldybė:

· Patyriminiai žygiai. Šiauliečiai kviečiami dalyvauti žygiuose, kurių metu galima ne tik mėgautis gamta, bet ir patirti savęs pažinimo procesą.

· Konsultacijos vaikštant gryname ore. Tai unikalios konsultacijos, kurios vyksta lauke, leidžiančios dalyviams atsipalaiduoti ir atviriau kalbėtis apie savo emocines problemas.

· Savęs pažinimo grupės. Grupiniai užsiėmimai, skirti savęs pažinimui ir asmeniniam augimui, padeda dalyviams giliau suprasti savo emocijas ir elgesį.

· Savęs pažinimo vienos dienos stovyklos. Intensyvios vienos dienos stovyklos, kurių metu dalyviai gali giliau pažinti save ir savo emocijas.

· Nuotolinės konsultacijos. Galimybė gauti emocinę paramą per nuotolį, patogiai iš savo namų.

· Paskaitos apie psichikos sveikatą. Edukacinės paskaitos, skirtos informuoti visuomenę apie psichikos sveikatos svarbą ir rūpinimosi ja būdus.

· Miško maudynės. Unikalios praktikos, leidžiančios atsipalaiduoti ir pagerinti emocinę būseną gamtos apsuptyje.

· Šviečiamoji informacija socialiniuose tinkluose. „Mėlynas mėnulis“ aktyviai dalinasi naudinga informacija apie psichikos sveikatą savo socialinių tinklų paskyrose (Facebook, Instagram).

· Paauglių savitarpio pagalbos grupės. Specialios grupės paaugliams, kuriose jie gali dalintis savo patirtimis ir gauti tarpusavio paramą.

Organizacijos komanda, kurią sudaro emocinės paramos specialistai, yra pasirengusi padėti kiekvienam, ieškančiam pagalbos. Visos teikiamos paslaugos yra paremtos individualiosios psichologijos principais, kurie akcentuoja žmogaus vertę, padrąsinimą, besąlyginį asmens priėmimą ir palaikymą, siekiant kurti saugią ir įgalinančią aplinką.

Norintys dalyvauti veiklose gali registruotis „Mėlyno mėnulio“ socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

Prisijunkite prie „Mėlyno mėnulio“ ir atraskite naujus būdus, kaip rūpintis savo psichikos sveikata nemokamai!