PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Gegužės 27 d. 14:57

Nemenčinės poliklinika turi naują vadovą

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybės inf.


302506

Nemenčinės poliklinika turi naują vadovą – nuo šiandien poliklinikai vadovaus ilgametis šeimos medicinos gydytojas, gydytojas echoskopuotojas bei vadovavimo patirtį turintis Rimgaudas Vincevičius.

Pirmąją darbo dieną R. Vincevičių, laimėjus konkursą ir pasiryžus savo patirtimi bei žiniomis dalintis su Nemenčinės poliklinikos bendruomene, pasveikino Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič kartu su vicemere Edita Tamošiūnaite.

„Konkurso metu buvo atrinkti du stiprūs kandidatai. Tikiu, kad R. Vincevičius sugebės geriausiai įvykdyti mano, kaip mero, iškeltus uždavinius. Man svarbu, kad vadovas užtikrintų teigiamą mikroklimatą kolektyve, skatintų naujų medicinos darbuotojų atėjimą ir išlaikytų esamus. Žinoma, naujas vadovas turės gerinti paslaugų kokybę pacientams, užtikrinti didesnį ir greitesnį paslaugų prieinamumą, taip pat plėsti jas, pavyzdžiui, per mobiliąsias ambulatorijas, kad sveikatos priežiūras paslaugas gautų ir atokesnėse gyvenvietėse esantys žmonės“, – sakė meras R. Duchnevič.

Paskirtam vyr. gydytojui meras įteikė lūkesčių deklaraciją, kurioje nurodytos esminės poliklinikos veiklos kryptys, keliami tikslai ir veiklos principai.

Naujasis poliklinikos vadovas sako sieksiąs sutelkti įstaigos bendruomenę bendriems tikslams įgyvendinti, gerinti sąlygas ir pacientams, ir medicinos darbuotojams.

„Nauja patirtis ir iššūkiai skatina profesinį tobulėjimą. Esu pasiruošęs naujam etapui ir tikiu, kad galiu padėti šios poliklinikos bei ligoninės pacientams, taip pat ir personalui, kad paslaugos ir darbo sąlygos būtų kokybiškesnės. Tikiu, kad su mano atėjimu, kolektyvo santykiai bus geresni ir šiltesni, o pacientai gaus kokybiškesnes sveikatos priežiūros paslaugas. Bendromis pastangomis pasieksime, kad Nemenčinės poliklinika būtų geresnė visiems. Linkiu, kad kiekvienas iš Jūsų jaustųsi visaverčiu komandos nariu, nes tik komandinio darbo dėka galime pasiekti užsibrėžtų tikslų“, – sakė naujas poliklinikos vadovas Rimgaudas Vincevičius.

Konkursas į Nemenčinės poliklinikos vadovo pareigas įvyko 2024 m. kovo 19 d. Iš viso buvo 13 kandidatų, iš kurių komisija atrinko 2. Naująjį vadovą 5 metų kadencijai paskyrė Vilniaus rajono meras.

Rimgaudas Vincevičius turi sukaupęs nemažą patirties ir žinių bagažą medicinos srityje. 1994 m. įstojo į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos fakultetą. Po studijų dirbo gydytoju-rezidentu Vilkaviškio ligoninėje, taip pat dirbo šeimos medicinos gydytojų VU Santariškių klinikose, šeimos medicinos gydytoju ir gydytoju echoskopuotoju VŠĮ Naujosios Vilnios poliklinikoje ir UAB InMeDICA, pastarojoje kelerius metus ėjo ir vedėjo pareigas.

R. Vincevičius taip pat turi 17 metų darbo patirties farmacijos srityje. Dirbo regiono vadovu, medicinos atstovų vadovu.