PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 20 d. 15:50

Nemalonus kvapas Skaidiškėse: su atsakingomis institucijomis aptarta įmonių „EKO perdirbimas“ ir „Retroplast“ veikla

Vilnius

Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


314707

Vilniaus rajono savivaldybė, reaguodama į gyventojų skundus dėl Skaidiškių kaime veikiančių įmonių „EKO perdirbimas“ ir UAB „Retroplast“ veiklos, rugpjūčio 19 d. organizavo Skaidiškių gyventojų ir atsakingų valstybės institucijų atstovų susitikimą.

Susitikimo metu buvo aptartas vietos bendruomenės nepasitenkinimas minėtų įmonių teritorijoje besimėtančiomis šiukšlėmis, sklindančiu nemaloniu kvapu bei kylančia gaisro rizika.

Susitikime dalyvavo Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Vilniaus valdybos Vilniaus rajono aplinkos apsaugos skyriaus vyresnysis specialistas Sigitas Aleksa ir Departamento Aplinkos kokybės departamento Vilniaus aplinkos kokybės kontrolės skyriaus vedėja Karolina Tichomirova, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Enrika Saplytė ir NVSC Vilniaus departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vedėja Jolanta Vytienė, specialistės iš Aplinkos apsaugos agentūros – Ieva Lebednikienė, Danguolė Kazlauskienė ir Laura Develienė, įmonės „EKO perdirbimo“ teisininkas Ramūnas Balaišis, Nemėžio seniūnė Lilija Grigorovič ir Vilniaus rajono savivaldybės atstovai.

Dar liepos mėnesį Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič kreipėsi į visas atsakingas valstybines institucijas, kurių prašė įpareigoti įmones nedelsiant pašalinti atliekas, skleidžiančias nemalonų kvapą ir teršiančias aplinką bei užtikrinti, kad jos būtų laikomos tinkamomis sąlygomis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos po neplaninio patikrinimo dėl gaisrinės saugos taisyklių pažeidimų įmonei skyrė administracinę nuobaudą. Patikras vykdė ir NVSC.

„Girdime gyventojus ir reaguojame į jų skundus. Mes toliau stebime situaciją, aktyviai joje dalyvaujame, bendradarbiaujame su institucijomis ir laukiame jų išvadų dėl įmonių veiklos. Palaikome verslo plėtrą, investicijas, kuriamas darbo vietas, tačiau esminis savivaldybės tikslas yra užtikrinti gyventojams saugią ir švarią gyvenamąją aplinką, todėl, kaip tik galėsime, dalyvausime šiame procese“, – apie susiklosčiusią situaciją sako Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič.

Susitikimo metu buvo aktyviai diskutuojama apie susiklosčiusią situaciją. Šiuo metu Aplinkos apsaugos departamentas atlieka įmonių patikrinimą. NVSC gavusi AAD išvadas galės tęsti kvapo modeliavimo procedūras. Savivaldybė yra pasiryžusi skirti visą reikiamą dėmesį ir priemones, kad būtų išspręsta šiuo metu iškilusi problema. Susitikimas aiškiai parodė, kad bendruomenės ir valstybės institucijų bendradarbiavimas yra esminis siekiant užtikrinti saugią ir švarią gyvenamąją aplinką.