PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 30 d. 20:33

Nelaimė vaikų žaidimų aikštelėje galėjo baigtis tragiškai: kas atsakingas už jos saugumą? (PAPILDYTA)

Šiauliai

Vaikas susižalojo vaikų žaidimų aikštelėje. Tėvų nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


321308

Rugsėjo 30-ąją vienuolikmečio šiauliečio tėvai ir pats vaikas prisimins ilgai. Galvos srityje liks randas, atsiradęs nuo susiūtos kirstinės žaizdos po smūgio galva į kyšantį metalinį vamzdį vaikų žaidimų aikštelėje.

Naujienų portalui Etaplius.lt nukentėjusio vaiko tėtis sutiko papasakoti, kas nutiko šiandien Šiaulių miesto centriniame parke. Anot vyro, jo sūnus parke buvo su draugais ir pedagogais popamokinėje veikloje. Nelaimė įvyko likus maždaug dvidešimt minučių iki 17 valandos.

„Ten buvo kažkokios karuselės ar sūpynės išmontuotos. Buvo palikti tie jų tvirtinimo vamzdžiai likimo valiai. Mano vaikas nebuvo vienas. Jam vyko vienos švietimo įstaigos organizuojama užklasinė veikla. Jis ėjo atbulas ir užkliuvo už tų likusių įtvirtinimų, kurių viduryje ir buvo tas kyšantis metalinis vamzdis. Virsdamas ir susižalojo galvą“, – apie nelaimę pasakojo vienuolikmečio berniuko tėtis.

Vyras dėkingas, kad kartu buvę suaugusieji reagavo žaibiškai. Tėvai sulaukė skambučio apie nelaimę, o pas vaiką skubėjo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Apžiūrėjus nukentėjusįjį, nuspręsta jį vežti į ligoninę.

„Ligoninėje susiuvo euro dydžio žaizdą. Vaikui šokas, jis išsigandęs, pirmąkart patyrė tokį skausmą. Dabar ambulatoriškai gydomės namie, žiūrėsime ar nebus didesnės galvos traumos, smegenų sukrėtimo“, – teigė šiaulietis.

Nelaimė vaikų žaidimų aikštelėje. Tėvų nuotr.

Nelaimės ištikta šeima dėkoja likimui, kad sūnaus kritimas nesibaigė tragiškai. Anot jų, jei smūgis būtų buvęs žemiau – pasekmės galėjo būti nebe pataisomos. Kiek aprimus emocijoms, tėvai nusprendė socialiniame tinkle pranešti apie šį įvykį ir atkreipti Šiaulių miesto mero Artūro Visocko dėmesį. Kaip patys tvirtina, ne tam, kad kaltintų, o tam, kad kreipimasis neužsimirštų kažkur savivaldybės administracijoje, o problema būtų išspręsta.

„Kreipiamės, kad jis pats ir pamatytų, kad yra iki galo nepadaryti darbai. Štai taip palikta vaikų žaidimų aikštelė pačiame miesto centre. Vaikų žaidimų aikštelė – ne Ruklos poligonas, kur pratybos atliekamos tarp visokių kliūčių. Čia turi būti saugu. Už tai visi mes mokame“, – pasakojo susižalojusio vienuolikmečio tėtis.

Socialiniame tinkle sukūręs įrašą, vyras tiesiai šviesiai klausė mero, kas „atsakingas už tokį neatsakingumą“. Be to, įrašu norėta atkreipti ir kitų šiose žaidimų aikštelėse besilankančių šiauliečių ir miesto svečių dėmesį, kad aikštelėse šiuo metu vaikams gali būti nesaugu.

Susižalojusio vaiko tėtis socialiniame tinkle kreipėsi į merą. Stopkadras.

Dėl nelaimės Šiaulių centriniame parke esančioje vaikų žaidimų aikštelėje naujienų portalo Etaplius.lt redakcija komentaro kreipėsi į Šiaulių miesto savivaldybę. Jį pridėsime, kai tik gausime.

PAPILDYTA:

Komentuoja Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus vadovė Eglė Bružienė:

„Nuoširdžiai apgailestaujame dėl tokio skaudaus įvykio.

Vaikų saugumui skiriame didelį dėmesį ir per pastaruosius metus demontavome daug nesaugių, pavojingų įrenginių.

Šiuo atveju, dėl nekokybiškų (netinkamai sertifikuotų) įrengtų įrenginių vyksta ginčas tarp savivaldybės ir rangovo, todėl taip pat buvo nuspręsta demontuoti netinkamus (nesaugius) įrenginius.

Deja, bet tvirtinimo elementai buvo palikti, numatant grąžinti įrenginį į tą pačią vietą, kai jis bus tinkamai suremontuotas. Labai gaila, kad demontavimas buvo atliktas iki galo neįvertinus galimų pasekmių“.


Foto galerija: