PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Vasario 2 d. 16:26

Nekeptas varškės ir juodųjų serbentų tortas

Marijampolė

R. Pasiliausko nuotr.

Rita LižaitytėŠaltinis: Etaplius.lt


27898

Greitam ir lengvam desertui siūlome pasigaminti gaivų varškės ir juodųjų serbentų tortą.

Nekeptas varškės ir juodųjų serbentų tortas

Pagrindui reikės:

  • 200 g sausainių (pavyzdžiui, "Selga")
  • 100 g tirpinto sviesto

Įdarui:

  • 1 kg trintos kreminės varškės
  • 200 g cukraus
  • 5 arbatinių šaukštelių želatinos
  • 70 g vandens želatinai brinkyti

Viršutiniam juodųjų srebentų sluoksniui:

  • 200 g šaldytų juodųjų serbentų
  • 100 g cukraus
  • 50 g vandens
  1. Paruoškite pagrindą. Pasiruoškite kepimo indą (22 cm skersmens) ir išklokite jį kepimo popieriumi.
  2. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki labai smulkių trupinių. Sumaišykite juos su tirpintu sviestu, kol neliks sausų trupinių ir gausite lipnią masę. Išklokite šia mase kepimo indo dugną ir tvirtai paspauskite delnais. Atidėkite į šalį.
  3. Paruoškite įdarą. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite brinkti. Tuo metu trintą kreminę varškę išmaišykite su cukrumi, jau išbrinkusią želatiną pašildykite, trečdalį jos lėtai pilant įmaišykite į varškės ir cukraus masę.
  4. 90 proc. masės supilkite į kepimo indą ant pagrindo. Dėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad varškės masė sutvirtėtų. Likusią varškės kremo dalį atidėkite į šalį.
  5. Kol varškė stingsta, paruoškite viršutinį torto sluoksnį. Šaldytus juoduosius serbentus užpilkite cukrumi ir vandeniu, maisto smulintuvu sutrinkite uogas iki vientisos masės. Jei reikia, likusią želatiną pašildykite, greitai maišant supilkite ją į juodųjų serbentų masę. Jei varškės sluoksnis jau sustingęs, supilkite uogų masę ant jos.
  6. Sustingusį tortą puoškite anksčiau į šalį atidėtu varškės kremu, sveikais šaldytais juodaisiais serbentais.