PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 9 d. 14:05

Neblaivus avariją sukėlęs Jonavos gyventojas stos prieš teismą

Jonava

Teismas / Unsplash

EtapliusŠaltinis: ELTA


313439

Jonavos gyventojas neblaivus sukėlė avariją ir po to nuvyko į savo darbovietę.

Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, joje kaltinimai vairavus transporto priemonę esant apsvaigus nuo alkoholio pareikšti Jonavos gyventojui.

Kaip pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, balandžio 10 dieną Jonavoje, vyras vairuodamas darbovietei priklausantį automobilį BMW, pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

Nustatyta, kad kaltinamasis, nepaisydamas kelių ženklinimo įvažiavo į draudžiamą zoną ir atlikdamas lenkimo manevrą susidūrė su kita transporto priemone bei pasišalino iš įvykio vietos.

Remiantis tyrimo duomenų visuma, iš eismo įvykio vietos pasišalinęs vyras nuvyko į savo darbovietę. Pareigūnai kaltinamajam nustatė 2,34 promilių etilo alkoholio koncentraciją.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Kaltinamajam gresia ir baudžiamojo poveikio priemonės – jo vairuoto automobilio konfiskavimas ir uždraudimas naudotis specialia teise (vairuoti kelių transporto priemones).

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmams.