PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 17 d. 13:31

Neblaivus avariją sukėlęs ir trimetę dukrą pražudęs kaunietis pripažino savo kaltę

Kaunas

ELTA nuotr.

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA


301555

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose penktadienį išnagrinėta byla dėl neblaivaus kauniečio sukeltos avarijos, kurio metu žuvo jo mažametė dukra.

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismas, kaltinamojo akto duomenimis, 2023 m. spalio 14 d. M. L. vairavo automobilį, būdamas neblaivus, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė transporto priemonės ir trenkėsi į pakelės medį, dėl ko įvyko eismo įvykis. Avarijos metu žuvo galinėje keleivio vietoje sėdėjusi mažametė, o M. L. buvo nustatytas 1,81 promilės neblaivumas.

Penktadienį vykusio teisiamojo posėdžio metu teisme apklaustas kaltinamasis pripažino savo kaltę ir nurodė, kad pagrindinė tragiško įvykio priežastis – pernelyg dažnas ir nesaikingas alkoholio vartojimas.

Jis taip pat nurodė, jog tą dieną su dukra važiavo pavalgyti, o staiga sumėtyto automobilio nesuvaldė, nuo jo nuvažiavo ir trenkėsi į medį.

M. L. pareikšti kaltinimai dėl dviejų Baudžiamojo kodekso straipsnių – transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo ir kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Teismas sprendimą šioje byloje planuoja skelbti birželio 28 d.