REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Birželio 19 d. 08:56

Neatsargūs paspirtukininkai į ligonines patenka ir dėl nubrozdinimų, ir dėl rimtų galvos traumų

Šiauliai

Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Šiaulių apskrities VPKŠaltinis: Šiaulių apskrities VPK


305458

Per pusantro mėnesio Šiaulių apskrityje su paspirtukais siejama 10 eismo įvykių, iš kurių 6-uose dalyvavo nepilnamečiai. 7 paspirtukų vairuotojai sužalojo kitus asmenis, 2 susižalojo patys ir tik vienas nukentėjo dėl automobilio vairuotojo, kuris nepraleido pagrindine gatve važiavusio paspirtukininko.

Dažniausiai stebimi paspirtukininkų incidentai kelyje – saugaus atstumo nesilaikymas ir atsitrenkimas į kitą transporto priemonę, važiavimas per pėsčiųjų perėją ir susidūrimas su pėsčiaisiais bei automobiliais, išvažiavimas iš šalutinio kelio į pagrindinį, nepraleidžiant juo važiavusios transporto priemonės.

Tačiau tai ne visi incidentai, kuriuose nukentėjo paspirtukus vairavę asmenys. Įvykiai, dėl kurių kalti ir susižalojo jie patys, tyrimo nereikalauja ir į eismo įvykių statistiką nepatenka. O jų buvo antra tiek.

Birželio 6-ąją Šiauliuose, Aušros al., sunkią galvos traumą patyrė didžiuliu greičiu iš parko išnirusi ir paspirtuko nesuvaldžiusi 18-metė. Dėl daugybinių galvos ir veido traumų mergina atsidūrė ligoninėje.

Šiuo metu šalmai privalomi tik jaunesniems nei 18-os metų asmenims. Deja, statistika byloja, kad ir nepilnamečiai šios prievolės nesilaiko.

Tą pačią dieną į Respublikinę Šiaulių ligoninę dėl abiejų rankų ir kojų nubrozdinimų iš Šiauliuose esančios Aerouosto g. buvo atvežtas 18-metis, kuris prisipažino sužalojimus patyręs, kai griuvo nuo paspirtuko. Birželio 9 d. medikų pagalbos prireikė 21-nerių metų šiauliečiui, kuris, važiuodamas paspirtuku Ežero g., dėl neatsargumo griuvo ir patyrė įvairių kūno vietų sumušimus.

Birželio 8-ąją ligoninėje atsidūrė 39 metų Raseinių r. gyventojas. Kraujuojančia galva jis buvo rastas gulintis šalikelėje, Virgainių k. Vyras, važiuodamas paspirtuku, ne tik nedėvėjo šalmo, tačiau buvo ir gerokai išgėręs. Jam nustatytas 2,91 prom. girtumas. Nesugebėjęs suvaldyti paspirtuko, jis griuvo ir susižalojo galvą.

Birželio 4-ąją medikų pagalbos prireikė 25 metų Telšių gyventojai, kuri, būdama sunkaus girtumo (2,93 prom.), pabandė važiuoti paspirtuku ir susilaužė koją.

Daliai paspirtukų vairuotojų svetimas atsakomybės jausmas. Pareigūnams neretai tenka tirti paspirtukininkų sukeltus incidentus, iš kurių jie, sužaloję eismo dalyvius, pasprunka.

Birželio 9-osios vakarą Šiauliuose gyvenančiai šeimai vos išėjus iš daugiabučio namo, jų penkiametę dukrelę traumavo paspirtuku važiavęs jaunuolis, kuris iš įvykio vietos paspruko. Birželio 12-ąją Tilžės g. paspirtukininko buvo sužalota į darbą ėjusi 39 metų moteris.

Tokių įvykių tyrimas užima laiko, tačiau juos atskleisti pareigūnams padeda mieste įrengtos vaizdo kameros. Pasišalinimas iš eismo įvykio atsakomybės išvengti nepadės, tik ją sugriežtins.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA