PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugsėjo 26 d. 16:15

Naujojoje Vilnioje ruošiamasi aikštės atnaujinimui – gyventojai kviečiami teikti idėjas

Vilnius

EtapliusŠaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė


320735

Naujojoje Vilnioje planuojama atnaujinti svarbią viešą erdvę – aikštę prie Naujosios Vilnios kultūros centro (Gerovės g. 1). Gyventojai kviečiami dalyvauti susitikimuose, teikti idėjas ir sutarti dėl aikštės pokyčių vizijos.

1962 m. pastatytas kultūros centro pastatas talpina nemažai rajonui svarbių funkcijų: čia ne tik vyksta kultūriniai renginiai, būreliai vaikams ir bendruomenės susitikimai, bet taip pat yra įsikūrusi Naujosios Vilnios seniūnija ir biblioteka. Tad ir šalia esanti aikštė daugiausiai lankytojų sulaukia per įvairius renginius – aikštėje vyksta koncertai, mugės, švenčiamos Užgavėnės ir kitos tradicinės šventės.

Visgi dar sovietmečiu pagal to meto standartus suplanuota aikštė kasdieniam laisvalaikiui neturi ko pasiūlyti ir tarp renginių lieka tuščia, tranzitine erdve. Atnaujinimu siekiama išlaikyti aikštę kaip bendruomenės susibūrimų vietą, bet tuo pačiu paversti ją jaukesnę, kad ji kviestų čia užsibūti ir kasdien leisti laiką įvairias gyventojų grupes.

Gyventojai kviečiami dalyvauti dviejuose susitikimuose su projekto rengėjais. Abu susitikimai vyks Naujosios Vilnios kultūros centre (Gerovės g. 1) ir truks iki 2 val.

Pirmasis susitikimas vyks spalio 8 d. 18 val. ir bus skirtas atnaujinimo idėjų paieškai. Projekto komanda pakvies išeiti pasivaikščioti po aikštę ir diskutuoti apie gyventojų ir vietinių organizacijų poreikius.

Per dvi savaites po pirmojo susitikimo projektuotojai peržiūrės ir išanalizuos visas pateiktas idėjas, o jeigu gyventojams kils naujų pasiūlymų, juos galima teikti laisva forma iki spalio 22 d. el. paštu dalyvavimas@idvilnius.lt.

Per antrąjį susitikimą spalio 22 d. 18 val., idėjoms susigulėjus, bus ieškoma vienos bendros ir visas puses tenkinančios atnaujinimo vizijos. Aikštės plotas yra ribotas, tad ir visų iki vienos idėjų, greičiausiai, nepavyks įgyvendinti – todėl diskusijų pagalba bus siekiama sudėlioti prioritetus ir surasti geriausią kompromisą.

Susitikimai yra atviri visiems, dalyvausiančių maloniai prašome užsiregistruoti.

Registracijos forma yra čia.

Pasiūlymai ir poreikiai, dėl kurių bus sutarta su gyventojais, nuguls į projektavimo užduotį. Remiantis projektavimo užduotimi bus kuriami projektiniai pasiūlymai. Parengti projektiniai pasiūlymai taip pat bus pristatomi visuomenei, vėliau gaunamas statybos leidimas ir ruošiamasi rangos darbams.

Projektą rengia UAB „ID Vilnius“, projekto vadovė – Viktorija Bogdanovienė, architektas – Linas Ūsas.