Naujieji kavinės „Pizza&Sushi Hill“ savininkai: esame jauni, drąsūs ir nebijantys iššūkių

BeFunky-collage - 2024-02-07T163058.674
Šiauliai
„Pizza&Sushi Hill“ savininkai V. Vadeikytė ir D. Gumuliauskas.
Austėja Stankevičiūtė/Etaplius.lt Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Šiauliečiai Viktorija ir Darius – drąsūs, užsidegę bei ryžtingi kolegos, kurie stačia galva nėrė į naują verslą. Nors pradžia buvo sunki, beveik metus laiko turintys verslą Viktorija ir Darius džiaugiasi, kad pavyko merdintį restoraną prikelti antram gyvenimui ir vėl susigrąžinti klientų pasitikėjimą. Jaunieji savininkai teigia, kad vis dar yra kur tobulėti, ateities planų daug, bet šiuo metu džiaugiasi savo sunkiu darbu pasiekę tiek daug.

Idėja kilo netikėtai

Vos 19-os metų Viktorija maitinimo įstaigų veikloje sukosi ne vienerius metus, dirbo ir prestižinių, ir paprastų restoranų virtuvėse, todėl mintis apie savo nuosavą verslą galvoje sukosi jau kurį laiką. Su 22-jų metų Dariumi ji susipažino dirbdama toje pačioje darbovietėje. Ji kepė picas, o jis jas išvežiodavo – taip užgimė draugystė.

„Dirbdamas maisto kurjeriu Darius ne kartą buvo atvykęs į „Pizza&Sushi Hill“ ir vieną iš tų kartų vėlų vakarą kavinės savininkė buvo labai pavargusi ir prasitarė, kad norėtų parduoti šį verslą. Darius susidomėjo ir paprašė jos kontaktų“, – apie verslo įsigijimo pradžią pasakoja jauna mergina.

Darius susidomėjęs verslo pirkimu, matydamas kolegės Viktorijos perspektyvą, pasiūlė ir jai prisijungti prie šios idėjos. Pasitaikius visai netikėtai progai ryžtingi ir drąsūs kolegos nepabijojo iššūkių ir surizikavo nusipirkti verslą.

Dabarties akimis žvelgiantis jaunas vaikinas, kadaise dirbęs finansų konsultantu sako, kad nereikia didelio kapitalo ką nors pradėti, tereikia imti ir daryti, o galimybės ir pinigai ateina sava eiga.

„Pirkimo sandoris truko du mėnesius. Pasidalinome per pusę akcijas ir šiuo metu esame nauji savininkai jau beveik metus“, – prisimena V. Vadeikytė ir D. Gumuliauskas.

Vėl įgavo žmonių pasitikėjimą 

Pasak jaunos merginos, pradžia buvo sunki, tik nusipirkus restoraną teko jį prikelti iš pelenų, įdėti daug darbo bandant susigrąžinti klientų pasitikėjimą. 

„Nusipirkome verslą, kuriam jau reikėjo investicijų ir naujovių. Tačiau kavinę mums pavyko atnaujinti, dar tobulėjame ir siekiame kuo geresnių rezultatų. Didžioji dalis žmonių, kurie buvo nusivylę, vėl patikėjo mumis. Prašydavome klientų parašyti po gerą atsiliepimą, nes tiek socialiniame tinkle „Facebook“, tiek „Google“ buvo daug blogų komentarų. Jeigu dabar  atsiverstumėte atsiliepimų skiltis, pastebėtumėte skirtumą nuo tada, kai verslą pradėjome valdyti mes“, – teigia savininkai. 

Įdiegė daug naujovių 

Naujieji „Pizza&Sushi Hill“ savininkai savo verslą ėmė tobulinti vos tik jį įsigiję. Investavo ne tik į geresnę virtuvės įrangą, bet įdiegė ir dar daug kitų naujovių. 

„Atnaujinome būtiną virtuvės inventorių, suteikėme patalpoms jaukumo. Dabar svarbiausias ateities planas yra atnaujinti restorano interjerą – tai bus mūsų didžiausia investicija“, – pasakoja D. Gumuliauskas

Viktorija savo įgūdžius tobulino Londone „Gordon Ramsay“ akademijoje, Lietuvoje yra ne kartą aplankiusi Gian Luca Demarco kulinarijos studiją ir dalyvavusi kituose individualiuose mokymuose, todėl savo sukauptas ir įgytas žinias galėjo panaudoti tobulinant ir kuriant kavinės meniu. 

„Vis dar dirbame su senu meniu, tačiau jį naujiname, tobuliname, pakeitėme ruošiamo maisto technologijas, įtraukėme ir naujų desertų, kuriuos patys ir gaminame. Daug klientų jau pamilo mano sukurtą tiramisu, prie klasikinio tiramisu skonio sukūriau ir dar keletą: pistacijų ir Valentino dienos specialųjį – aviečių ir pistacijų skonį“, – teigia V. Vadeikytė. 

Darius ir Viktorija pasakoja, kad norėdami nudžiuginti savo klientus į meniu įtraukė ne tik naujus desertus, bet dažnai darydavo ir įvairius savaitgalio pasiūlymus. 

„Norėdami pradžiuginti savo klientus sugalvodavome įvairių savaitgalio pasiūlymų. Pavyzdžiui, vieną kartą gaminome benedikto kiaušinius, esu kepusi ir purias cinamonines bandeles su maskarponės kremu. Tokie pasiūlymai būdavo labai mėgiami mūsų klientų, skanumynų greitai nelikdavo“, – pasakoja jauna mergina. 

Naujos veiklos 

„Pizza&Sushi Hill“ savininkai džiaugiasi, kad pavyko ne tik sėkmingai atnaujinti kavinę, bet ir įtraukti naujas veiklas. 

„Pradėjome teikti dar vieną paslaugą – darome sušių, užkandžių padėklus ir desertus šventėms ar renginiams. Tiekėme maistą jau ne vienam renginiui, mūsų užkandžių nuotraukos pateko ir į „Žmonės“ žurnalą“, – naujomis veiklomis džiaugiasi V. Vadeikytė.

Darius ir Viktorija pasakoja, kad savo naujam verslui atiduoda ypatingai daug jėgų, dirba kiekvieną dieną ir stengiasi vis tobulėti. 

„Per Kūčias ir Kalėdas Šiauliuose padarėme turbūt daugiausiai sušių – susukome apie 800 ritinėlių per dieną, o tai yra beprotiškai didelis skaičius. Šiauliuose mes darome tikrai vienus preciziškiausių sušių, gražiai ir stilingai juos pateikiame klientams. Investuojame ir į sušiams skirtus indelius, jų pateikimą, norime žmonėms pateikti kokybišką gaminį, todėl klientai mus renkasi ir toliau grįžta“, –  pasakoja jaunieji verslininkai. 

Jauniems žmonėms linki drąsos 

Viktorija teigia, kad tiek ji, tiek jos kolega Darius kavinėje abu yra pasiskirstę darbus. Ji atsakinga už maistą, meniu, receptus, o Darius tvarko įmonės finansus, užsakymus, prekes. „Pizza&Sushi Hill“ savininkai jauniems žmonėms siūlo nebijoti darbo, turėti drąsos ir kartais bandyti rizikuoti taip, kaip jie pabandė. 

„Norime pasakyti žmonėms, kad nebūtina turėti sukaupus labai didelio kapitalo, norint turėti kažką savo. Mūsų patarimas jauniems žmonėms, norintiems sukurti savo nuosavą verslą – nebijoti, turėti drąsos, ryžto ir tiesiog bandyti. Jeigu įdėsite pakankamai darbo ir pastangų, kažką jums pavyks sukurti. Svarbiausia nebijoti darbo“, – savo patarimais dalinasi V. Vadeikytė ir D. Gumuliauskas. 

Valentino dienai – specialus konkursas

„Pizza&Sushi Hill“ kavinė Valentino dienai ruošia specialių pasiūlymų įsimylėjėliams ir kviečia užsukti pas juos, pasimėgauti ir pasilepinti meilės dieną ypatingais pasiūlymais.

„Vasario 14-tą į mūsų kavinukę atėjusioms poroms dovanosime karštųjų gėrimų nemokamai, o socialiniame tinkle „Facebook“ vyks konkursas, kur bus galimybė laimėti 4-ių skonių dekoruotą sušių padėklą ir du vienetus specialiai Valentino dienai sukurtų aviečių ir pistacijų skonio tiramisu desertus. O norintiems užtikrintai pasiruošti Valentino dienai, yra galimybė užsisakyti desertų ir sušių padėklą individualiai“, – apie Valentino dienos ypatingą pasiūlymą pasakoja Viktorija.

Kavinę socialiniuose tinkluose galite rasti:

Facebook – PIZZA SUSHI HILL

Instagram&Threads – pizza_sushi_hill

TikTok – pizza.sushi.hill

 

 

Reklama