Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pexels.com nuotr.
Reporteris SantaŠaltinis: Etaplius.lt
Naujausi atlikti tyrimai pateikė neįtikėtinas išvadas. Žmonių žarnyne, kurie geria raudoną vyną, yra žymiai daugiau įvairesnių naudingų bakterijų ir todėl jų virškinamojo trakto sistema geresnė nei tų, kurie geria kitus svaigiuosius gėrimus.
Tyrimai buvo atliekami ilgą laiką, kad įsitikinti, kokią naudą ir žalą tuo pat metu organizmui turi raudonas vynas. Raudono vyno junginiai – polifenoliai – organizmui yra tarsi degalai, kurie aprūpina jį gerosiomis bakterijomis. Taip pat skelbiama, kad raudonas vynas normalizuoja cholesterolio lygį kraujyje, palaiko imuninę sistemą ir netgi padeda išvengti nutukimo.
King’s College London vienas tyrėjų kalbėjo, kad jei svarstote, kokį alkoholinį gėrimą gerti, raudonas vynas ir topo viršūnėje.
Nors ankstesni tyrimai pateikė nemažai klaidingų išvadų, šįkart priimtas sprendimas, kad jis netgi mažina širdies ligų riziką ir sulėtina vėžinių ląstelių veiklą. Visgi, kiti tyrėjai priėjo kiek skirtingų išvadų.
Tyrimai buvo atlikti net su 458 poromis dvynių, t. y. 916 moterų, kurios gėrė baltą ir raudoną vyną, kitus stipriuosius alkoholinius gėrimus.
Tyrimų išvados lygintos su su rezultatais, kurie gauti iš Olandijos ir Amerikos. Ten tirta 1104 olandai ir 904 amerikiečiai.
Tie, kurie gėrė raudoną vyną, net jei tai buvo taurė per keletą savaičių, organizme turėjo žymiai daugiau gerųjų bakterijų. Tie, kurie gėrė baltą vyną, turėjo žymiai mažesnį tokių bakterijų kiekį organizme. O tie, kurie ragavo stipriuosius gėrimus – džiną ir degtinę – organizme neturėjo jokių gerųjų bakterijų.
Raudoni vynai, tokie kaip Merlot, Pinot Noir, Shiraz ir Cabernet Sauvignon, turi net šešis ar septynis kartus daugiau gerųjų bakterijų polifenolių.
untitled.jpg