REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 8 d. 20:14

Naujasis Šiaulių trečiojo amžiaus universitetas – vieta senjorams, dar trokštantiems veiklos

Šiauliai

Nau­jo­jo Šiau­lių TAU nuo­tr.

Dekanas Rimantas DauginasŠaltinis: Etaplius.LT


303730

2023 m. sausio 13 d. Rimanto Daugino iniciatyva buvo įkurtas Naujasis Šiaulių trečiojo amžiaus universitetas (TAU). Naujasis Šiaulių TAU priimtas į Nacionalinę trečiojo amžiaus universitetų asociaciją ir pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su VšĮ „Pravers“, Šiaulių miesto savivaldybės švietimo centru, Šiaulių miesto savivaldybe. Didžiulį susidomėjimą universiteto veikla rodė spartus didėjantis studentų skaičius: 2023 m. pavasarį – 170 studentų, o rudenį – 370 studentų.

Naujajame Šiaulių TAU yra keturi fakultetai: Sveikos gyvensenos, turizmo ir kraštotyros fakultetas, Meno ir kultūros fakultetas, Sveikos mitybos ir buities fakultetas, Sveikatingumo ir medicinos fakultetas. Gausiausiai lankomi – Meno ir kultūros fakultetas (154 klausytojai) ir Sveikos gyvensenos, turizmo ir kraštotyros fakultetas (172 klausytojai). Didžiulį organizacinį indėlį į universiteto veiklą įnešė dekanė dr. Renata Veršinskienė, seniūnės: Teresė Lukošienė, Sigita Alejūnienė, Irena Tamulionienė, Aneta Salinkienė, Adolfina Stakutienė, Dalija Žurauskienė, Audronė Juodokaitė, Jolanta Budrytė.

Per pusantrų mokslo metų buvo labai daug įdomių susitikimų su žymiais žmonėmis, aktoriais, režisieriais, muzikantais, mokslininkais, keliautojais, architektais, dailininkais, europarlamentarais, vyko daug pažintinių kelionių po Lietuvą ir užsienio šalis, aplankyti koncertai ir spektakliai. Kelionės – tai iššūkis, žaidimas, atradimai, pokyčiai, nauji žmonės, gamta, šypsenos, rizika, naujų patirčių gurkšnis, suvokimas, jog dar gali būti pirmų kartų. Pastovus lankytojų skaičius leidžia teigti, kad Naujojo Šiaulių TAU parengtos metų programos yra unikalios, atitinkančios šių dienų klausytojų poreikius.

Naujajame Šiaulių trečiojo amžiaus universitete veikia: dramos būrelis „Šiaulių princesės“ (režisierė Inga Norkutė), ansamblis „Aušra“ (vadovė Virginija Pipinienė), linijinių šokių grupė „Gabija“ (vadovė Edita Rudminaitė), poetai-skaitovai (vadovė Angelė Bražaitė).

Naujasis Šiaulių TAU – nuostabi organizacija pagyvenusiems žmonėms, tai speciali senjorams skirta institucija, suteikianti galimybę siekti žinių įvairiose srityse. Tai vyresniojo amžiaus žmonių geresnė socialinė integracija į visuomenę, skatinanti jų efektyvų, produktyvų ir turiningą gyvenimą, palaikanti jų darbingumą, fizinį aktyvumą, kelianti žinių ir kultūros lygį. Fakultetuose apsikeičiama gyvenimo patirtimi, palaikoma sveikata. Todėl Naujojo Šiaulių TAU veikla ir studentų skaičius taip sparčiai plečiasi ir didėja.

Čia renkasi, susitinka ir bendrauja senjorai, kurių vaikai užauginti, o jiems dar norisi veiklos, norisi žinių, bendravimo, norisi tobulintis, plėsti akiratį ir siekti malonaus bendravimo su naujais žmonėmis. Naujasis Šiaulių trečiojo amžiaus universitetas – tai asociacija, kuri sudaro sąlygas ir suteikia savo klausytojams galimybes įsijungti į žmogaus mokymosi visą gyvenimą procesą.

Naujajam Šiaulių trečiojo amžiaus universitetui Šiaulių miesto savivaldybė skyrė patalpas panaudai paskaitoms ir kultūrinėms veikloms. Universiteto adresas Aušros al. 66A.

Naujojo Šiaulių TAU studentams norisi palinkėti, kad jie būtų išmintingi, nes išmintingas žmogus žino, kad dar turi ko išmokti.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA