PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 7 d. 11:10

Naujasis JK užsienio reikalų sekretorius lankosi Vokietijoje (papildyta)

Pasaulis

Davidas Lammy. Youtube stop kadras.

BNSŠaltinis: BNS


308173

Naujasis Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy šeštadienį atvyko į Vokietiją savo pirmojo vizito į užsienį ir paragino atnaujinti santykius su Europos sąjungininkais.

Jo kelionė surengta kitą dieną po to, kai Leiboristų partija iškovojo pergalę JK visuotiniuose rinkimuose.

51 metų D. Lammy surengė derybas su savo kolege iš Vokietijos Annalena Baerbock, kuri pabrėžė, kad „Jungtinė Karalystė yra neatsiejama Europos dalis“.

Ji pridūrė, kad Vokietija „bendradarbiauja su naująja JK vyriausybe, siekdama išsiaiškinti, kaip JK gali priartėti prie ES“, socialiniame tinkle „X“ rašė Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

Konservatorių Davidą Cameroną užsienio reikalų sekretoriaus poste pakeitęs D. Lammy taip pat paskelbė susitikimo su A. Baerbock nuotraukas, kurių vienoje jie matomi kartu žiūrintys futbolo rungtynes tarp Anglijos ir Šveicarijos komandų.

„Atėjo laikas atnaujinti mūsų santykius su Europos draugais ir sąjungininkais. Štai kodėl esu Vokietijoje, su pirmuoju vizitu kaip užsienio reikalų sekretorius“, – rašė jis „X“.

Ministrai aptarė įvairius klausimus – nuo NATO paramos Ukrainai didinimo iki padėties Artimuosiuose Rytuose ir klimato kaitos.

„Kartu su @ABaerbock spręsime bendras grėsmes ir remsime Ukrainą“, – rašė D. Lammy.