PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 27 d. 14:53

Naujas būdas ginti savo šeimą, miestą, kraštą — kviečiama jungtis prie Karo komendantūros

Širvintos

Širvintų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Širvintų rajono savivaldybė


306803

Kiekvienas žmogus turi žinoti savo vaidmenį valstybės gynyboje ir įgyti praktinių gebėjimų, reikalingų priešintis, nes žinios suteikia užtikrintumo. Tam, kad visi suprastų savo vaidmenis, Lietuvos kariuomenėje yra kuriama nauja karo komendantūrų struktūra taikos metu.

Kas yra karo komendantūros taikos metu, kokia jų rolė? Koks jų sukūrimo tikslas ir nauda visuomenei?

Komendantūros – tai taikos metu veikiantis karinis vienetas, jos – dar vienas būdas prisidėti prie valstybės gynybos. Nauja karo komendantūrų struktūra taikos metu kuriama Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos ir komendantūrų pagrindu. Greta paskirtų komendantų ir jų pavaduotojų bei komendantinių vienetų atsiras galimybė rengti rezerve esančius asmenis taikos metu bei patriotiškai nusiteikusiems piliečiams užsiregistravusiems komendantūrose suteikti karybos žinių, integruoti į komendantinių vienetų struktūrą.

Karo komendantūros – užnugario sistema – parama Lietuvos kariuomenei karo atveju, kur Lietuvos piliečiai galės pritaikyti savo įgūdžius, padės užtikrinti valstybei gyvybiškai svarbias funkcijas, prisidės prie saugios aplinkos kūrimo ir vienys regioną gintis nuo priešo.

Registracija vyksta iki rugpjūčio 31 d.

Registracijos anketą rasite čia. Atsakymai į klausimus yra šiame puslapyje.

Daugiau informacijos: https://www.sirvintos.lt/lt/naujienos/5/karo-komendanturos:23555?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3ziphGcl2hwL3vtVqaqk6UHayfQPELNsI3FJ5Aj4KDYBE2f_3oh9DM0vw_aem_PE-XT7oI_JCASy__JedF-w