PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 7 d. 20:15

NATO nespės laiku reaguoti į Rusijos puolimą: prancūzų generolas įvardijo netikėtą problemą

Pasaulis

Karinė technika / Facebook

Alfa.ltŠaltinis: ALFA.LT


313171

NATO žino, kad atakos iš Rytų atveju sąjungininkėms kils problemų perkelti sunkiąją techniką ir karius. To priežastis gali būti „administracinė biurokratija“.

Apie tai savo komentare portalui „Politico“ papasakojo prancūzų generolas Bertrand'as Toujouse. Šaltojo karo metais, anot jo, buvo daug lengviau per Europą pervežti ar perkelti įrangą.

Jis pabrėžė, kad, jei Rusija pradės puolimą prieš NATO šalis, kiti europiečiai ir amerikiečiai turės kuo greičiau perkelti kariuomenę į rytinį flangą. Tačiau praktikoje tam trukdo ilgi ir fragmentiški administraciniai procesai, įrangai ir technikai perkelti netinkama infrastruktūra, tam būtino transporto trūkumas.

Generolas prisiminė situaciją 2022-ųjų pradžioje, kai Europa tikrai suprato, koks sunkus gali būti technikos perkėlimo procesas.

„Mes atradome administracinės biurokratijos mastą. Ukrainoje vyksta karas, bet muitininkai aiškina, kad jūs neturite reikiamo ašies tonažo ir jūsų tankams neleidžiama kirsti Vokietijos sienos“, – pasakoja B. Toujouse.

Kartu jis pabrėžė, kad Prancūzijos kariuomenė ilgą laiką kariavo Afganistane ir Afrikoje, tačiau nepraktikavo karinės technikos krovimo ant geležinkelio platformų. Geležinkelio darbuotojai taip pat negalėjo padėti.

Generolas pripažįsta, kad transporto ir muitinės taisyklės yra nacionalinė prerogatyva, todėl reikia ieškoti būdų, kaip suteikti prieigą prie geležinkelio visą parą tokioms nenumatytoms situacijoms.