PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Gegužės 10 d. 08:01

NASA astronautė 3 dienas viešėjo Šiauliuose

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybės inf.


300680

Šiauliečiai turėjo retą galimybę pasisemti įspūdingų patirčių – iš pirmų lūpų išgirsti apie kosmines misijas „Space Shuttle“ erdvėlaiviais, gyvenimą Tarptautinėje kosminėje stotyje, išėjimus į atvirą kosmosą. Aktyvią NASA astronautės veiklą baigusi, ukrainietiškų šaknų turinti H. Stefanyshyn-Piper dalyvauja švietėjiškoje veikloje ir net 3 dienas lankėsi Šiauliuose.

Susitikimas „Malvoje“

Išties jaudinantis susitikimas antradienį vyko Ukrainiečių integracijos centre „Malva“ Šiauliuose, kur atvykusi JAV ambasados komanda ir buvusi NASA astronautė Heide Stefanyshyn-Piper susitiko su ukrainiečių bendruomene. Heide Stefanyshyn-Piper yra buvusi Amerikos karinio jūrų laivyno karininkė ir NASA astronautė, gimusi Minesotoje (JAV), kurios tėtis kilęs iš Haličinos regiono, Ukrainoje.

Susitikimo metu viešniai buvo pristatytas ir Ukrainiečių integracijos centras „Malva“, kuris buvo įkurtas 2022 metais, siekiant padėti ukrainiečiams, bėgantiems nuo Rusijos atakų tėvynėje, teikia psichologines, teisines ir konsultacines paslaugas, taip pat lietuvių, anglų kalbos ir kompiuterinio raštingumo kursus karo pabėgėliams.

Astronautė su šiauliečiais susitiko Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji bibliotekoje

Amerikos skaitykloje buvusi NASA astronautė Heide Stefanyshyn-Piper ji susitiko su gausiu būriu kosmoso platybių tyrinėjimo entuziastų. Susitikimo metu astronautė papasakojo apie save, pasidalino patirtimi, smagiais faktais apie gyvenimą kosmose, pavyzdžiui, klausytojai sužinojo, kad ilgi plaukai gali tapti rimta kliūtimi esant nesvarumo sąlygoms.

VUSA astronautės laukė tiksliųjų mokslų gerbėjai

NASA astronautė Heidemarie Stefanyshyn-Piper gegužės 9 dieną lankėsi Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos STEAM centre, kur susitiko su fizikos, matematikos ir kituose tiksliuosiuose moksluose gerus rezultatus rodančiais gimnazistais iš Šiaulių ir kitų miestų.

Susitikimo metu astronautė ne tik papasakojo apie savo karjeros kelią, apie atkaklumą siekti svajonės, bet ir atsakinėjo į mokinių klausimus, patarinėjo, kaip siekti tikslų, kalbėjo apie inžinerijos ir gamtos mokslų svarbą.