Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pixabay.com nuotr.
Reporteris SkaistėŠaltinis: Etaplius.lt
Ieškote idėjų, kokiu desertu šiemet paįvairinti šventinį stalą, o gal esate didelis „Raffaello“ saldainių mėgėjas? Tuomet tai tobulas receptas jums. Siūlome pasigaminti burnoje tirpstančių kokosinių saldainių, kuriems prireiks vos 3 ingridientų, o gaminimo procesas užtruks vos kelias minutes.
Jums reikės:
Į dubenį supilkite kokoso drožles ir kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Paruoštą masę uždenkite švariu audeklu ir palikite kambario temperatūroje apie 10 minučių.
Tuo tarpu galite pasiruošti migdolus. Jei turite jau luptų migdolų be odelių, nieko papildomai daryti nereikės. Jei migdolai su luobelėmis, užpilkite juos paprastu vandeniu ir pavirinkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes. Tada nukoškite ir iš karto užpilkite šaltu vandeniu. Taip apdorojus migdolus, užteks švelniai spustelėti riešutą tarp pirštų ir luobelė lengvai nusiims.
Paruoštus riešutus nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu. Į plačią lėkštę įberkite kokoso drožlių. Imkite prieš tai paruoštą masę ir formuokite norimo dydžio blynelius, kurių viduryje pirštu įspauskite duobutę. Į duobutę dėkite migdolą ir formuokite rutuliukus, galiausiai apvoliokite juos kokosų drožlėse.
Galite skanauti iš karto arba palaikyti šaldytuve ir tuomet valgyti.
Skanaus!