Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Naminiai "rafaelo" saldainiai ©Socialiniai tinklai
Reporteris SkaistėŠaltinis: Etaplius.lt
Visiems žinomų ir bene visų mėgstamų „Raffaello“ saldainių galima nesunkiai pasigaminti patiems namuose.
Reikės:
1 indelio kondensuoto pieno
200 g sviesto
200 g kokosų drožlių
1 stiklinės migdolų
vanilinio cukraus (arba šlakelio konjako) pagal skonį
Gaminimo būdas
Kambario temperatūros sviestą gerai suminkykite šakute.
Sviestą sumaišykite su kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi (arba konjaku) ir puse (100 g) kokosų drožlių.
Masę kruopščiai ištrinkite elektrine maišykle, kad gautumėte vientisą kremą.
Paruoštą kremą laikykite parą šaldytuve. Po to ištraukite sukietėjusį kremą ir imkite formuoti saldainius.
Šaukšteliu paimkite kremo gabalėlį, peiliu nubraukite nuo šaukštelio ir suvoliokite rutuliuką tarp pirštų. Į vidų įsprauskite migdolo riešutą. Taip suformuokite saldainius iš visos masės. Visus juos apvoliokite likusiose (100 g) kokosų drožlėse.
Sudėkite į saldaininę arba gražią dėžutę. Laikykite šaldytuve.
Saldainius patiekti reikia atšaldytus, nes ilgai gulėję kambario temperatūroje jie gali patirpti. Bet taip atsitinka retai, nes paprastai jie suvalgomi anksčiau.
alfalt-logo-skaidrus.png