Naminiai ledai vos iš kelių ingredientų

Naminiai ledai vos iš kelių ingredientų
Šiauliai
(Wirestock nuotr.)
Monika Šlekonytė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Ledais prieš kelis tūkstančius metų jau mėgavosi Persijos imperijos gyventojai – koncentruotas vynuogių sultis užpildavo ant sniego. Tiesa, karališkajai šeimai gaminami ledai buvo gerokai prabangesni: iš rožių vandens, šafrano, įvairių egzotinių vaisių.

Klasikiniuose ledų receptuose dažniausiai naudojama grietinėlė, grietinė ir kiti pieno produktai, kurie suteikia kreminę konsistenciją. Trinti šaldyti bananai – puiki alternatyva, gaminant veganiškus ledus. Nors dauguma šaldytų vaisių trintuvėje tampa skysta mase, bananai yra išimtis. Juose gausu cukraus, tad suplakus jie virsta „riebia“ mase, kuri itin primena pieniškus ledus.

Norint išgauti tinkamą konsistenciją, svarbus ne tik produktų pasirinkimas, bet ir gamyba. Ledams naudojamus produktus reikia kruopščiai sutrinti iki vientisos masės, prieš dedant į šaldiklį, uždengti plastikine plėvele, kad nesusidarytų nepageidaujamų ledo kristalų.

Į jau pagamintą ledų masę galima įmaišyti braškių, sunokusio banano gabalėlių ar kubeliais pjaustyto mango. Naminius ledus puikiai pagardins ir šokolado gabalėliai, sausainiai, mėtų lapeliai ar riešutai. Pasirinkus mėgstamus ingredientus, ledai išeis tokie skanūs, kad ilgai neužsilaikys šaldiklyje.

Avokado ir bananų ledai

Reikės: 4 gerai prinokusių bananų, 2 gerai prinokusių avokadų ir 2 šaukštų citrinų sulčių.

Gaminame: bananus supjaustykite griežinėliais ir paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės arba skardos. Užšaldykite kameroje, geriausia per naktį, kad bananai taptų tvirti. Elektriniu trintuvu arba šakute sutrinkite avokadus kartu su citrinų sultimis iki vientisos masės. Vėliau į dubenį su avokadų mase sudėkite šaldytus bananus ir trinkite, kol ledai taps kreminės tekstūros.

Ledus gardinkite mėgstamais priedais – šokolado gabaliukais, pistacijomis ar vaisiais.

Kavos ledai su šokolado gabaliukais

Reikės: 300 ml riebios grietinėlės, 1 indelio saldaus sutirštinto pieno, 2 arbatinių šaukštelių tirpios kavos miltelių, 50 g pieniško šokolado ir pusės puodelio kapotų, kepintų lazdyno riešutų.

Gaminame: į didelį dubenį sudėkite visus produktus, išskyrus šokoladą ir lazdyno riešutus, viską išplakite iki vientisos, standžios masės. Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir įmaišykite į ledų masę. Supilkite paruoštą masę į sandarų indą. Paviršių apibarstykite kepintais kapotais lazdyno riešutais ir uždengtą indą dėkite į šaldiklį. Po 6 val. galite ragauti.

Pranešimas spaudai

Redakcija rekomenduoja