PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 26 d. 15:09

Nacionalinėje krepšinio lygoje startuoja Kauno rajono „Omega-Tauras-LSU“ komanda

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


315468

Naujajame Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezone netrukus išmėgins jėgas Kauno rajono „Omega-Tauras-LSU“: baigiama formuoti komandos sudėtis, trenerių štabas. Ekipai sudarytos galimybės žaisti pusantro tūkstančio žiūrovų talpinančiame Garliavos sporto centre.

Penktadienį organizacinius klausimus aptarė šio naujo darinio kūrėjai ir partneriai: Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, klubo prezidentas Donatas Šliogeris ir garbės prezidentas Rimas Kurtinaitis, „Tornado“ krepšinio mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas, kiti krepšinio specialistai.

Prie projekto aktyviai jungiasi ir Lietuvos sporto universitetas, kurio salėje komanda galės treniruotis, o Krepšinio studijų ir mokslo centro direktorius, žinomas treneris Ramūnas Butautas kuruos sportininkų parengimą. Komandos kūrimo procese taip pat ketina dalyvauti ir LSU studentai – trenerio asistentai, skautai, vadybininkai, kineziterapeutai, kurie ne tik mokysis, bet ir atliks tyrimus bei pateiks vertinimus.

D. Šliogeris pabrėžė, kad komandoje bus patyrusių žaidėjų ir jaunųjų talentų, kurių ypač daug išugdo viena stipriausių šalyje „Tornado“ krepšinio mokykla. Praėjusį sezoną „Tornado“ auklėtiniai įvairiose amžiaus grupėse iškovojo daugiausiai apdovanojimų. D. Čiuprinskas pranešė, kad „Omega -Tauras- LSU“ komandoje jau apsisprendė žaisti trys buvę „Tornado“ atstovai, tariamasi su dar keliais krepšininkais.

Meras Valerijus Makūnas taip pat pritarė minčiai, kad reikia statyti tvirtą krepšinio piramidę, kurios pamatas būtų vaikai ir jaunimas. „Tai svarbu ne tik dėl sportinių rezultatų. Mes norime sekti Islandijos pavyzdžiu: kurti šiuolaikinę sporto infrastruktūrą ir kuo labiau įtraukti jaunimą į veiklas, atitraukiančias nuo žalingų įpročių ir skatinančias sveiką gyvenimo būdą“, – pabrėžė meras.

Susitikime taip pat buvo aptarti klubo rėmimo ir komunikacijos klausimai, pristatyti marškinėliai.