REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Gegužės 27 d. 16:50

Muzikinis birželis Šiauliuose – prasideda Jaunimo muzikos festivalis „Šiauliai gyvai“

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Šiaulių „Aušros“ muziejus


302531

Birželio mėnesį Šiaulių miesto erdves užpildys gyva muzika, alsuojanti kūrybiškumu ir laisve, kviečianti šėlti ir mėgautis vasara – ketvirtus metus vyks Jaunimo muzikos festivalis „Šiauliai gyvai“. Festivalis startuoja birželio 4–6 d. jaunųjų atlikėjų koncertais Fotografijos muziejaus stogo terasoje. Per tris festivalio dienas scenoje pasirodys net 28 atlikėjai ir grupės iš Šiaulių bei kitų miestų.

Projektas „Šiauliai gyvai“ jau daugiau nei dešimtmetį dirba su jaunaisiais atlikėjais iš Šiaulių apskrities, fiksuoja miesto muzikinį veidą, skatina muzikos profesionalų ir pradedančiųjų dialogą, pristato juos visuomenei. 2021 m. surengtas Jaunimo muzikos festivalis, tokiu pat pavadinimu „Šiauliai gyvai“ jau pirmaisiais metais sulaukė didelio jaunimo susidomėjimo. Šiemet ketvirtą kartą organizuojamas festivalis lankytojus pasitinka atsinaujinęs ir su platesne programa.

Bendradarbiaujant su Fotografijos muziejumi, stogo terasoje birželio pirmosiomis dienomis net tris vakarus iš eilės skambės muzika, atliekama jaunimo grupių ir atlikėjų. Dalis jų – Šiaulių miesto ir regiono moksleiviai, studentai, grįžtantys į gimtąjį miestą. Klausytojai taip pat išgirs jaunimo grupes ir iš kitų miestų: Alytaus, Gargždų, Utenos, Naujosios Akmenės, Kauno, Vilniaus, Klaipėdos ir kt. Plati pasirodančiųjų geografija liudija jaunimo įsitraukimą į festivalio veiklas ir tampa nauju formatu, skatinančiu tarpusavio bendradarbiavimą, sklaidą, kūrybos dalijimąsi.

Per tris dienas Fotografijos stogo terasoje savo pasirodymus surengs net 28 atlikėjai ir grupės. Susirinkusieji išgirs platų muzikos spektrą – nuo lyriškų dainuojamosios poezijos iki roko, metalo dainų. Kiekvienos dienos pasirodymus vainikuos jau populiarumo sulaukusios ir į didžiąją sceną žengiančios jaunimo muzikos grupės: „Timid Kookie“, „Sraigės efektas“, „Church on Wheels“.

„Šiauliai gyvai“ skiria didelį dėmesį edukaciniam veiklų pobūdžiui, taip skatinant bendradarbiavimą, žinių mainus, plečiant akiratį, ugdant kūrybines ir asmenines kompetencijas, gerinant muzikinius įgūdžius, dirbant su profesionalais. Kaip ir ankstesniais metais, jauniesiems atlikėjams organizuojamos kūrybinės-edukacinės dirbtuvės, kurių metu mentoriai, scenos profesionalai betarpiškai bendraus, dalinsis savo patirtimi ir įtrauks į bendrą muzikinę improvizaciją. Dirbtuvių mentoriai: pučiamųjų instrumentų virtuozas Saulius Petreikis ir kompozitorius, prodiuseris Remigijus Rančys.

Jaunimo muzikos festivalio programa kelis ir į miesto erdves. Numatyti du muzikiniai performansai: birželio 12 d. Simono Nekrošiaus elektroakustinis gyvosios eksperimentikos pasirodymas „Paraobjektai“, birželio 19 d. Arno Karolio Kmieliausko muzikinis performansas „It’s not about new sound“. Šiaulių amfiteatre pasirodys scenos profesionalai: birželio 18 d. Saulius Petreikis ir Domantas Razauskas, birželio 26 d. – grupės „Gėda“ ir „Egomašina“.

„Šiauliai gyvai“ tęs savo veiklą ir filmuos visų pasirodančių jaunimo grupių koncertinius vaizdo klipus, kurie pasitarnaus jaunuolių kūrybos sklaidai ir turės išliekamąją vertę, kaip istorinė medžiaga, atspindinti Šiaulių regiono jaunimo kūrybines tendencijas.

Šiais metais Šiaulių miesto savivaldybė festivalį pripažino reprezentaciniu miesto renginiu – tai leido išplėsti festivalio veiklas, sustiprinti programą ir plėtoti jos tęstinumą.

Koncertų vedėjai – Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai Severinas Norgaila ir Aidas Matutis.

Organizatorius – VšĮ „Sielai“. Partneriai: Fotografijos muziejus, Šiaulių „Aušros“ muziejus. Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių miesto savivaldybė. Informacinis parneris – LRT. Festivalio draugai: UAB „Lasegra“, GRAVIRUOTI.LT, MV GROUP, UAB „Rūta“, UAB „Saulės dukros“, COFFAS, garsas-lt.lt, Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Koncertų salė „Saulė“,

Šiaulių menų mokykla, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija, Odė bijūnams, Šiaulių naktys

Saugumu rūpinasi: ERGO, Ekskomisarų biuras.

Jaunimo muzikos festivalio „Šiauliai gyvai 2024“ PROGRAMA

Birželio 4 d. Fotografijos muziejaus stogo terasoje

Koncertai. Pasirodo grupės: „Šilo tiltas“, „GYVA“, „Šaukštai po pietų“, „MetroFZ“, „R-16“, „Diarchija“, „Pale Trust“, „Sankaba“, „Timid Kookie“

Birželio 5 d. Fotografijos muziejaus stogo terasoje

Koncertai. Pasirodo grupės: „Siluetai“, „Duemuteth“, „Medetkos“, „Empyrean“, „DATA DIEM“, „Anaphora“, „neperskaitau“, „Saulės Dievas“, „Sraigės efektas“

Birželio 6 d. Fotografijos muziejaus stogo terasoje

Koncertai. Pasirodo: Justas Petryla, Dovilė Karpiūtė, Gabija Petrauskaitė, grupės: „Griliažas“, „FRIZZ“, „Neto“, „šiaurė“, „geck“, „NIOKOMI“, „Church on Wheels“

Birželio 12 d. Valstybiniame Šiaulių dramos teatre

Simono Nekrošiaus muzikinis performansas „Paraobjektai“

Birželio 18 d. Fotografijos muziejuje

Sauliaus Petreikio Kūrybinės-edukacinės dirbtuvės

Birželio 18 d. Šiaulių amfiteatre

Sauliaus Petreikio ir Domanto Razausko koncertas

Birželio 19 d. Koncertų salėje „Saulė“

Arno Karolio Kmieliausko muzikinis performansas „It’s not about new sound“

Birželio 25 d. Fotografijos muziejuje

Remigijaus Rančio Kūrybinės-edukacinės dirbtuvės

Birželio 26 d. Šiaulių amfiteatre

grupių „Gėda“ ir „Egomašina“ koncertai

Renginiai nemokami. Renginiuose bus fotografuojama ir filmuojama.

Pasirodymų laikai skelbiami „Šiauliai gyvai“ „Facebook“ – https://www.facebook.com/Siauliailive


Foto galerija:

_iauliaiGYVAI.jpg
03SiauliaiGyvai029.jpg
_iauliaiGYVAI...jpg
_iauliaiGYVAI..jpg
03SiauliaiGyvai002.jpg
_iauliaiGYVAI_.jpg



REDAKCIJA REKOMENDUOJA