PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 6 d. 11:22

Muzika, vaišės, pramogos vaikams ir mugė – visa tai Juodšilių Šeimos šventėje

Vilnius

Ingo., nuotr. Rudaminos kultūros centras

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


303732

Birželio 2 dieną prie Pal. Mykolo Sopočkos bažnyčios Juodšiliuose buvo nepaprastai triukšminga. Tą dieną čia vyko Šeimos šventė. Organizatoriai paruošė itin įdomią meninę programą ir daugybę atrakcijų bei staigmenų tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Šventiniame koncerte dalyvavo daug talentingų atlikėjų. Scenoje pasirodė tautinių šokių ansamblis „Hałas“ iš Juodšilių (vadovė Kristina Voleiko). Jaunesnioji šio kolektyvo grupė pristatė šokį „Polka Warszawska“ ir „Sėjau rūtą“, o vyresnioji – „Suita Sądecka“ ir „Polka Gegužinė“.

Savo meninę programą pristatė Juodšilių šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijos mokiniai (vadovė Mirena Kasperovič). Žiūrovus nepaprastai sužavėjo Volčūnų lopšelio-darželio „Žiogelių“ grupės auklėtinių pasirodymas (vadovė Viktorija Aviženis). Scenoje pasirodė Juodšilių „Šilo“ gimnazijos choras „Jaunučiai“ (vadovė Lina Jelena Mockūnienė) ir vokalinės grupės mokinės – Sofija, Laura ir Izabelė, kurios atliko dainas „Gražiausios spalvos“, „Mums“. reikia Povilo“, „Tylių pakuždėk“ ir „Baltos lelijos“.

Gražius romų šokius sušoko šokių grupė „Gracija“, kurią sudarė Valčiūnų gimnazijos mokiniai (choreografė – Nelli Muchlajeva). Žiūrovai audringais plojimais pasitiko Silvestro Koroliovo šokių studijos „SilVita“ (vadovas Silvestras Koroliovas) šokėjus. Koncertavo ir Prūdiškių socialinės globos namų gyventojai, vadovaujami Linos Jelenos Mockūnienės, kurie padainavo gražias lietuviškas dainas – „Sudainuokime, Lietuva“ ir „Ąžuolai žaliuos, žemei Lietuvos“. Šventinį koncertą paįvairino liaudies vokalinio ansamblio „Borowianka“, vadovaujamo Kazimiero Morozo, pasirodymas. Tądien pasirodė ir visoje Lietuvoje žinoma dainininkė, daugelio vaikų ir jaunimo festivalių bei dainų konkursų Lietuvoje ir užsienyje laureatė Gabriela Ždanovičiūtė.

Šventės svečiai turėjo galimybę aplankyti šventinę mugę, kurioje kiekvienas galėjo rasti visko, ko tik širdis geidžia. Svečiai galėjo įsigyti įvairių rankdarbių, dovanų, pasivaišinti įvairiais skanėstais.

Visi svečiai buvo vaišinami gardžia lauko virtuvės paruošta koše ir karšta arbata.

Organizatoriai nepamiršo ir apie jauniausius Juodšilių gyventojus. Vaikai galėjo linksmintis ant didžiulio pripučiamo batuto, pūsti muilo burbulus, gaminti balionų figūrėles, dalyvauti įvairiose dirbtuvėse, pavyzdžiui, gaminti apyrankes ar piešti su smėliu, dalyvauti viktorinose. Vaikams ypatingai patiko dažyti veidus ir daryti blizgančias tatuiruotes. Vaikus linksmino nuotaikingas animatorius. Su vaikais žaidė ir kostiumuotas policijos šuo Amsis. Mažiems šventės dalyviams taip pat buvo pasiūlyta ledinukų ir kitų saldumynų.

Šventėje taip pat dalyvavo garbingi svečiai: LR Seimo narys Česlav Olševski, Vilniaus rajono savivaldybės tarybos nariai Valdemar Urban ir Rūta Carik, Vilniaus rajono mero patarėjas Edvard Keizik, Juodšilių seniūnijos seniūnas Tadeuš Aškelianec, Rudaminos kultūros centro direktorė Violeta Cereška ir Juodšilių Pal. Mykolo Sopočkos bažnyčios rektorius Elijas Anatolijus Markauskas.

Renginio organizatorius buvo Rudaminos kultūros centro skyrius Juodšiliuose.

Organizatoriai dėkoja Vilniaus rajono savivaldybei, Lietuvos lenkų sąjungai, Juodšilių seniūnijai, Rudaminos kultūros centrui, Vilniaus rajono savivaldybės centrinės bibliotekos skyriui Juodšiliuose, UAB „Polikopija“ ir MB „Orventa“ už paramą rengiant gražią šeimos šventę Juodšilių gyventojams.


Foto galerija: