PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 19 d. 10:28

Muitininkai konfiskavo iš Meksikos atgabentą nykstančių vabzdžių siuntą

Pasaulis

Vabzdžiai / Istockphoto nuotr.

Ingrida SteniulienėŠaltinis: ELTA


319394

Muitinės pareigūnai sulaikė siuntą iš Meksikos, kurioje buvo gabenami vabzdžiai, įtraukti į pasaulyje nykstančių rūšių sąrašą.

Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, antradienį Vilniaus pašto poste atliekant muitinį patikrinimą, sulaikyta registruota siunta iš Meksikos.

Siuntoje rasta 112 vnt. įvairių vabzdžių. Atlikus detalesnį patikrinimą patvirtinta, kad minėtiems vabzdžiams yra taikoma nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES) apsauga.

CITES konvencija – tarptautinis šalių susitarimas, kuriuo siekiama užtikrinti, kad prekyba laukiniais gyvūnais ir augalais nekeltų grėsmės jų išlikimui laukinėje gamtoje. CITES priklausančios šalys bendradarbiauja, siekdamos kontroliuoti tarptautinę prekybą nykstančiomis rūšimis, todėl norint tokias prekes įvežti iš arba į trečiąsias šalis būtini specialūs leidimai.

Pasak muitinės, sulaikyta siunta pažeidė tarybos reglamento dėl laukinės faunos ir floros rūšių apsaugos kontroliuojant jų prekybą nuostatas. Todėl prekes muitininkai konfiskavo.