PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Etaplius TV2024 m. Rugpjūčio 1 d. 19:30

Moterys 45+ ir sveikata: galimybės, apie kurias turime žinoti, siekiant išlaikyti gerą savijautą

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


312310

Šios savaitės laidos „Moterims 45+“ pašnekovė Tatjana Čečina – šeimos gydytoja, atstovaujanti kliniką „Salvavita“.

Tatjana Čečina sukaupė daugiau nei 16 metų darbo patirtį ir savo žiniomis dalinasi šios laidos metu: kokios profilaktinės sveikatinimosi programos yra skirtos moterims, perkopusioms 45-erius, ir kaip jomis pasinaudoti.

Šeimos gydytojos teigimu, vykdomos 4 programos, kurios yra svarbios ir rekomenduotinos visoms moterims: širdies ir kraujagyslių programa, gimdos kaklelio onkocitologinis tepinėlis, storosios žarnos vėžio prevencijos programa bei krūtinės tyrimai ir mamografija.

Šie tyrimai ypač naudingi moterims premenopauzės ir menopauzės laikotarpiu, kai hormonų disbalansas padidina sveikatos rizikų tikimybę. Tyrimų pagalba moterys gali išsiaiškinti savo sveikatos būklę ir rasti geriausius prevencijos būdus, siekiant užkirsti kelią įvairioms ligoms ateityje. Šių programų rezultatai gali padėti aptikti paslėptas sveikatos problemas, kurias gydytojų pagalba būtų galima ištaisyti ar pagerinti.

„Juodo šokolado skiltelė dar niekam nepakenkė”, – teigia gydytoja. Ir nors gerą sveikatą galima palaikyti tinkama bei subalansuota mityba, papildais ar tiesiog propaguojant sveiką gyvensenos būdą, tačiau vis tiek svarbu iš anksto sužinoti apie galimas sveikatos rizikas ir būdus jų išvengti.

Norinčioms sužinoti apie tyrimus, kurie geriausiai atspindi sveikatos būklę ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį siekiant kokybiškos savijautos, Tatjana Čečina pateiks naudingų patarimų laidos pabaigoje. Kviečiame žiūrėti pilną laidos įrašą!

Daugiau informacijos ir naujienų moterims 45+ galite rasti „Facebook“ grupėje: https://www.facebook.com/groups/3615063558742901