PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugpjūčio 1 d. 13:46

Molėtų eismo saugumo komisija apsvarstė 11 prašymų

Molėtai

Molėtų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Molėtų rajono savivaldybė


312352

Liepos 30-ąją posėdžiavo Molėtų rajono savivaldybės eismo saugumo komisija, kuri svarstė eismo saugumo prašymus.

Posėdį vedė Administracijos direktorius Sigitas Žvinys, dalyvavo Komisijos nariai: Administracijos Statybos ir žemės ūkio, Architektūros ir teritorijų planavimo, Teisės ir civilinės metrikacijos skyrių, Utenos AVPK Molėtų rajono policijos komisariato, Molėtų krašto žmonių su negalia sąjungos, UAB „Molėtų švara“ atstovai. Komisija apsvarstė 11 klausimų.

Gautas Inturkės seniūnijos Žeimių, Bulaučiznos ir Pašulniškių kaimų gyventojų prašymas rekonstruoti per šiuos kaimus einantį žvyrkelį ir dalį jo prie gyvenamųjų namų išasfaltuoti ar kitaip sutvarkyti, nes šio kelio danga nusidėvėjusi, gadina gyventojų ir poilsiautojų automobilius, o sunkvežimiai, žemės ūkio technika ir kitas transportas kelia daug dulkių ir kenkia sveikatai. Taip pat prašyta pastatyti greičio ribojimo iki 20 km per valandą ženklą. Komisija priėmė sprendimą leisti gyventojams patiems įrengti greičio ribojimo iki 30 km/val. ženklus, jų vietas suderinus su Savivaldybės administracija.

Alantos miestelio Pakalnės gatvės gyventojas prašė leisti įrengti sferinį veidrodį Pakalnės ir Paupio gatvių sankryžoje, nes čia prastas matomumas ir nesaugus eismas. Statybos ir žemės ūkio skyriaus vyr. specialistas S. Bogušinskas informavo, kad prašymas perduotas Molėtų kelių tarnybai ir gautas jos patikinimas, kad sferinis veidrodis šioje vietoje bus įrengtas.

Molėtų miesto gyventoja kreipėsi dėl daugiafunkcės aikštės Ąžuolų gatvėje ir aikštelės prie Sporto centro, teigdama, kad čia kasnakt renkasi automobiliai, iš kurių sklinda garsi muzika ir šūksniai, automobiliai dieną ir naktį gatve laksto dideliu greičiu, nesaugu vaikams važinėti dviračiais. Komisija nutarė raštu atsakyti gyventojai, kad prie aikštelių yra įrengti eismo tvarką reguliuojantys ženklai, pėsčiųjų perėjos, policija reguliariai patruliuoja. Dar kartą atkreiptas posėdyje dalyvavusių policijos atstovų dėmesys į gyventojos nurodytą problemą.

Verbiškių kaimo gyventojas prašė Pušies gatvėje pastatyti greitį iki 30 km/val. ribojančius ženklus, nes esamo 50 km/val. greitį ribojančio ženklo niekas nesilaiko. Kelias labai dulka, yra nesaugus. Nutarta Verbiškėse, Pušies g. pastatyti greičio ribojimo iki 30 km/val. ženklus.

Gautas gyventojo prašymas pastatyti rezervacijos lentelės ženklą Molėtuose, prie pastato Kauno g. 20, nes automobilių aikštelė įrengta privačiomis lėšomis. Nutarta leisti pasistatyti rezervacijos ženklą, suderinus su visais pastato nuosavybės dalininkais.

Molėtų m. Žvyrakalnio g. gyventojai kreipėsi į Eismo saugumo komisiją, prašydami šioje gatvėje įrengti greitį mažinančius kalnelius, mat išasfaltavus gatvės atkarpą tarp gyvenamųjų namų, automobiliai joje nuolat viršija leistiną mieste greitį. Čia gyvenančių šeimų vaikai žaisdami kartais išbėga į gatvę ir jiems kyla didelis pavojus. Komisija nutarė šioje gatvėje įrengti du greitį mažinančius kalnelius.

Tradicinių amatų centras „Meniškas kaimas“ Jaurų, Vilkyškių, Bebrusų, Leliūnų ir Šaukšteliškių kaimų bendruomenių vardu rašė, kad nebuvo tartasi su visuomene, prašė paaiškinti ir panaikinti ankstesnį Komisijos sprendimą pašalinti transporto priemonių tonažą ribojančius ženklus kelyje Jaurai – Bebrusai, (tai buvo laikinas sprendimas kelio remonto metu). Prašyme teigiama, kad toks ribojimas ir toliau reikalingas, kad būtų užtikrintas saugus eismas šiame kelyje, bei išsaugota kelio danga, nes kelias siauras ir prasilenkiantys automobiliai turi išvažiuoti į kelkraštį. Šalia kelio esančiuose kaimuose gyvena arba atvyksta vaikai, kurie ne visada yra atidūs eismo dalyviai.

Tradiciniame amatų centre ,,Meniškas kaimas" Bebrusų kaime organizuojamos vaikų stovyklos, kuriose dalyvauja kelios dešimtys vaikų. Prašyta palikti arba iš naujo įrengti transporto priemonių tonažą ribojančius kelio ženklus. Posėdžio metu Komisijai buvo pateikta informacija, kad remonto darbai buvo atliekami pagal parengtą techninį darbo projektą. Projektui atliktas eismo saugumo auditas ir projekto ekspertizė. Komisija nutarė papildomai kreiptis į kelio projekto rengėjus, kad atsakytų, kokio maksimalaus svorio automobiliai gali važiuoto šiuo keliu jo negadindami. Gavus oficialų atsakymą, bus toliau svarstoma, ar atstatyti tonažą ribojančius ženklus, ar kokias kitas saugaus eismo priemones naudoti šiame kelyje.

Molėtų miesto gyventoja prašė Ąžuolų g. pradžioje ir ties įvažiavimu į Ąžuolų g. 1 namo kiemą nubrėžti draudžiančias automobilius statyti linijas ar pastatyti kitą stovėjimą draudžiantį ženklą. Nutarta pasiūlyti pareiškėjai surinkti daugiau kaip pusės Ąžuolų g. 1 namo gyventojų, pritariančių automobilių stovėjimą ribojančiam ženklinimui, parašus, tuomet bus nuspręsta, kokias priemones naudoti.

Molėtų miesto gyventojas prašė aikštelėje Pastovio gatvėje ties 3 namu nudažyti bordiūrus geltonai. Nutarta leisti pareiškėjui bordiūrus ties įvažiavimu į sklypą nudažyti geltonai.

Mindučių kaimo gyventojas prašė į kitą vietą perkelti greitį ribojantį ženklą. Nutarta pakoreguoti greitį ribojančių ženklų vietas Mindučių kaime.

Gautas gyventojos prašymas Giedraičių seniūnijos Kraujaleidžių kaime pastatyti 20-30 km/h greičio ribojimo ženklą, nes nesaugus pagrindinis kelias ties Senosios ir Mažosios gatvių sankryža. Kadangi prašymas gautas posėdžio dieną, nutarta jį apsvarstyti kitame artimiausiame posėdyje, susipažinus su realia situacija vietoje.