PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Birželio 12 d. 12:15

Mokyklose surengtos civilinės saugos švietimo pamokos

Tauragė

Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės rajono savivaldybė


304468

Gegužės 27–birželio 6 d. Tauragės rajono savivaldybės gimnazijų I-II klasių mokiniams vyko civilinės saugos švietimo pamokos, kurias vedė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rolandas Čelna ir Tauragės rajono savivaldybės administracijos patarėja (parengties pareigūnė) Vita Marozienė.

Civilinės saugos pamokas išklausė 556 gimnazistai, kurie buvo supažindinti su civilinės saugos veikla, gyventojų teisėmis ir pareigomis, galimais pavojais ir ekstremaliomis situacijomis. Pristatyti ir aptarti kolektyvinės apsaugos statiniai, priedangos, saugios patalpos. Pristatyti gyventojų perspėjimo ir evakavimo būdai, išvykimo krepšio turinys bei svarbiausi daiktai jame.

Civilinė sauga – veikla, apimanti valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų, kitų įstaigų, ūkio subjektų, nevyriausybinių organizacijų, gyventojų ir kitų asmenų pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms, veiksmus joms gresiant ar susidarius, ekstremaliųjų situacijų valdymą ir jų padarinių šalinimą.

Tauragės rajono savivaldybės administracija kviečia bendruomenes ir kitas visuomenės bei gyventojų grupes kreiptis dėl civilinės saugos švietimo paskaitų vykdymo jų viduje el. p. vita.maroziene@taurage.lt.

Civilinės saugos švietimo paskaitų vykdymas yra būtinas, siekiant užtikrinti, kad visuomenė būtų gerai informuota, pasiruošusi ir gebėtų efektyviai reaguoti į įvairias ekstremalias situacijas, taip sumažinant jų neigiamus padarinius.

Daugiau sužinoti apie Lietuvos pasirengimą ekstremalioms situacijoms taip pat galima internetinėje svetainėje – lt72.lt