PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 27 d. 14:26

Mokyklos taisyklės, kurių bus privalu laikytis

Širvintos

Širvintų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Širvintų rajono savivaldybė


315639

Rugsėjo pirmajai pasirengta ypač atsakingai: vyko apsilankymai visose rajono mokyklose, Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė ir Administracijos direktorė Ingrida Baltušytė su mokyklų direktoriais sudėliojo paskutinius taškus.

Mokyklų pradinėse ir 5–8 klasėse mobiliuosius telefonus atėję į mokyklą vaikai sudeda į dėžutes ir pasiima tik išeidami po pamokų. Jeigu tėvams kyla klausimų, jie skambina klasių vadovams. Laikas be telefonų per pertraukas skatina vaikus sportuoti, žaisti stalo žaidimus ir bendrauti tiesiogiai.

Vaikai moka pagudrauti dėl telefonų: į dėžutes įdeda neveikiančius, o sau pasilieka gerus. Už tokią „veiklą“ bus skiriamos papildomos socialinės valandos.

Atvykę paspirtukais ir dviračiais vaikai į ugdymo įstaigų teritoriją bus įleidžiami tik su šalmais. Kitu atveju vaikus pasitiks prie vartų mokyklos darbuotojas ir skambins tėvams, kad atvežtų šalmus.

Kaip ir anksčiau, uniformos su logotipais bus privalomos, bet penktadienis liks džinsų diena.

Toliau bus taikomos prevencinės priemonės prieš rūkymą ir psichotropinių medžiagų vartojimą, vyks netikėti patikrinimai (praėjusiais metais ši prevencinė priemonė pasiteisino).

Ir šiais mokslo metais nuosekliai laikysimės su visais Širvintų švietimo vadovais suderintos pozicijos - gyvenimo įgūdžių pamokose LGBT ideologų peršamos medžiagos NEBUS.

Mokytojai pasiruošę dalintis žiniomis ir ugdyti mokinių kompetencijas.

Vaikams sudarytos visos galimybės mokytis, tėvams – palaikyti mokytojų bendruomenę. Viskas daroma dėl mūsų vaikų gerovės.

Dėkojame mokyklų bendruomenėms ir tėvams, kad švietimo įstaigose kuriama tokia atmosfera, kai vaikams tampa įprasta padėti valytojoms, ūkvedžiams ar vykti su klase į mišką rinkti šiukšlių.

Visi įvardinti tikslai surašyti mokyklų taisyklėse. Kaip Lietuvos Respublikos piliečiams privalu laikytis įstatymų, taip tėvams ir vaikams privalu laikyti mokyklos direktoriaus patvirtintų taisyklių.