PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Rugsėjo 2 d. 19:00

Mokslo ir žinių šventė mokyklose

Marijampolė

Gretos Paulevičiūtės nuotr.

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


316620

Šiandien, po vasaros atostogų, gatves vėl užpildė mokiniai, kurie skubėjo į mokslo ir žinių šventę. Pirmadienio rytą mokyklose iškilmingai pradėti naujieji mokslo metai, aidėjo sveikinimai, netrūko gėlių, geros nuotaikos ir linkėjimų įveikti visus iššūkius.

Šįryt gatvės, mokyklų kiemai ir klasės vėl prisipildė keletą mėnesių negirdėtu šurmuliu ir pražydo gėlėmis. Išsiilgę bendravimo ir vieni kitų moksleiviai džiugiai pasitiko rugsėjį. Klegesys mokyklos kieme šiandien skelbė apie naują pradžią: naujus mokslo metus, dar vieną Mokslo ir žinių dieną.

„Tegul mokykloj būna ne tik mokymasis, žinios, bet ir bendravimas, draugų suradimas. Tegul visos dienos jums būna laimingos. Tad visiems linkiu, kad tą mūsų mokyklos bendruomeniškumą, kurį turime, stiprintume ir puoselėtume. O mes, kaip Ryto bendruomenė – būtume tvirta“, – linkėjimus dalino Ryto progimnazijos direktorius Vladas Klasavičius.

Šiais mokslo metais Ryto progimnazijoje mokysis 665 mokiniai, iš jų pirmokų – 66.

Iš viso savivaldybės mokyklose naujus mokslo metus pradėjo šiek tiek mažiau nei pernai – beveik 5600 mokinių. Iš jų 550 pirmokų, kurie noru ir smalsumu degančiomis akimis pasitinka daugybę pirmų kartų:

„Mes labai laukiam rašyt ir mums labiausiai patinka piešt“, – teigia pirmokė.

„O kokių pamokų labiausiai laukiat?“

„Lietuvių kalbos“, – sako ji.

„Ko labiausiai lauki?“

„Draugų“, – teigia mokinė

„O kokios pamokos labiausiai lauki?“

„Matematikos. Nes labiausiai sekasi“, – teigia ji.

Paminėti Mokslo ir žinių dieną bei pasitikti naujuosius mokslo metus kartu su Ryto progimnazijos benduomene į šventę atvyko vicemeras Artūras Visockis. Jis dėkojo visai mokyklos bendruomenei ir linkėjo sėkmės įveikiant visus iššūkius

„Brangi bendruomene, visada kai Ryto mokykloje lankausi, čia gera nuotaika, gera atmosfera. Aš visada pagalvoju, kodėl taip yra? Aš manau, čia yra kelios sudedamosios dalys šito. Šita mokykla turi sakyčiau legendinį direktorių Vladą, kuris savo nuopelnais, savo darbais visą švietimo sistemą pakėlė į aukštesnį lygmenį. Dėl to, aš vienas iš savivaldybės vadovų, reiškiu didžiulią pagarbą jums ir dėkoju, kad jūs einate kartu ir vedate šią didžią bendruomenę, – sako Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis, - „Kita dedamoji tai yra tvarus, patyręs pedagogų visas flangas, kuris atsidavęs savo darbui, myli vaikus, myli pažinimo jausmą ir sugeba karta iš kartos perduoti. Tai vėl gi didžiausia pagarba visiems pedagogams“.

Šventinę ceremoniją iškilmingai užbaigė mokyklos pirmokai, kurie skambant pirmajam skambučiui, nešini gėlėmis ir kupini jaudulio suplūdo į klases.