PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugsėjo 3 d. 11:13

Mokslo ir žinių šventė Ignalinoje

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Lina KovalevskienėŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


316728

Rugsėjis, visus mokinukus sukvietęs iš vasaros atostogų, vėl pražydo gėlėmis ir šypsenomis. Mokslo ir žinių diena – visada džiugi ir jaudinanti šventė, svarbi visai bendruomenei.

Šventinį pirmadienio rytą Ignalinos Laisvės aikštė prisipildė smagaus šurmulio. Ateities gatve Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos orkestras ir jo vadovas Algis Rastenis atlydėjo mažuosius ,,Šaltinėlio“ mokyklos ikimokyklinukus ir Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos gimnazistus. Abiturientai už rankučių vedė pirmokėlius, nešančius gėles savo pirmosioms mokytojoms. Mažiausiems ir vyriausiems mokiniams ši diena ypatingai svarbi, vienintelė tokia gyvenime.

Ignalinos rajone rugsėjis į mokyklas sukvietė 74 pirmokus (45 Ignalinoje, 20 Vidiškėse ir 8 Didžiasalyje), mažuosius atlydėjo 76 abiturientai (Ignalinoje jų 49, Didžiasalyje – 12, Vidiškėse – 15), švente džiaugėsi 39 parengiamųjų klasių mokinukai (rajone jų – 72). Praeitais metais buvo 89 pirmokai ir 84 abiturientai. Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijoje ir skyriuose naujaisiais mokslo metais mokysis 645 mokiniai. Iš viso rajone bus ugdomi 1062 mokiniai.

Šventė Laisvės aikštėje pradėta Lietuvos Respublikos himno giedojimu. Paskui renginį vedę Pijus ir Gabija kalbėjo apie stebuklus. Mažus ir didelius, kurių mūsų ir mokyklos gyvenime tiek daug: darželinukas staiga virsta pirmoku, paprastas mokinys – abiturientu. Keičiasi vardai, veidai, aplanko vis naujos patirtys, atsiveria nauji pažinimo keliai. Visus susirinkusius pasveikino Ignalinos rajono savivaldybės meras Laimutis Ragaišis, Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos direktorė Valentina Čeponienė, ,,Šaltinėlio“ mokyklos direktorė Lina Gladkauskienė. Mokiniams, mokytojams, tėveliams jie linkėjo sėkmingų mokslo metų, nusiteikimo rimtam darbui, gražios draugystės, bendradarbiavimo, tobulėjimo laiko.

Šventėje drąsiai prisistatė pirmokai, eilėraštukus deklamavo parengiamųjų klasių mokinukai, būsimi pirmokai. Mažiausiems mokinukams meras dovanojo spalvingus lagaminėlius ,,Pirmoko rinkiniai“, kuriuose jie ras visas mokyklai reikalingas priemones. Dovanėlių gavo ir visi priešmokyklinukai. Pradinukų mokytoja Rita Papšienė kvietė mažuosius susikibti už rankų ir taip draugiškai nusiteikus 4 metus kartu augti ir mokytis. ,,Visiems – ir mažiems, ir dideliems – reikia jausti draugo, mokytojo, tėvų pagalbos ranką ir palaikymą“, – sakė dvyliktokų vadovė Asta Urbanaitė. Tokie gražūs, šventiškai pasipuošę buvo visi dvyliktokai, dovanoję šokį, savo kuratorėms Astai ir Aušrai Remeškevičienei įteikę didžiules puokštes, o paskui tradiciškai susikabinę į vieną jaunystės žiedą.

Mero padėkomis ir piniginėmis premijomis už puikų mokymąsi buvo apdovanota 15 gimnazistų. Sveikinti Medeina Cicėnaitė, Nojus Cicėnas, Gabrielė Čepurnovaitė, Urtė Labuckaitė, Lina Maldžiūtė, Zigmas Navarskas, Aurėja Navikaitė, Aurimas Petrulėnas, Rugilė Pilinskaitė, Jorilė Stravinskaitė, Milda Vaitkevičiūtė, Emilija Vasiljevaitė, Marija Zabolevičiūtė, Eglė Sidorenkaitė ir Nojus Šimkus.

Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos direktorei Valentinai Čeponienei paskambinus varpeliu ir paskelbus 2024-2025 mokslo metų pradžią, visa graži mokinių ir mokytojų eisena patraukė į mokyklas, klases, į naują pradžią.