PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 4 d. 14:10

Mokslo ir žinių dienos šventė – atradimų ir kūrybiškumo erdvėse

Jurbarkas

Jurbarko rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Jurbarko rajono savivaldybė


316980

Pirmoji rudens savaitė prasidėjo gražia švente. Pirmadienį, rugsėjo 2 d. nuo 15 val. viso rajono moksleiviai, po savo mokyklose pasibaigusių naujųjų mokslo metų pradžios renginių, vėl buvo pakviesti į bendrą mokslo ir žinių dienos šventę, vykusią Jurbarko rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kiemelyje. Šventę pradėjo Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius, taręs sveikinimo bei padėkos žodį organizatoriams ir gausiai susirinkusiems dalyviams.

Šventė buvo pilna gyvybės ir juoko, dalyviai galėjo džiaugtis aibe nemokamų pramogų. Jau tapo gražia tradicija šio renginio metu pakviesti visus į profesijų bei neformaliojo švietimo mugę, kur su savo darbo specifika supažindino Jurbarko rajono priešgaisrinės tarnybos ugniagesiai, Jurbarko rajono policijos komisariato ir Lietuvos probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus, veikiančio Jurbarke pareigūnai.

Apie savo kasdienes veiklas papasakojo ir su darbo priemonėmis supažindino Jurbarko rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro ir Jurbarko švietimo centro specialistai. Renginyje dalyvavo ir gausus būrys Neformaliojo švietimo atstovų. Daug įvairių edukacijų paruošė šauliai, saviraiškos ir kūrybinių tyrinėjimų studijos bei Robotikos akademijos ir detektyvų klubo atstovai. O sporto klubo „Pantera“ ir Jurbarko sporto centro atstovai pristatė sporto šakas: krepšinį, futbolą, dziudo, šachmatus, regbį.

Išmokti arba prisiminti atliekų rūšiavimo pamokas kvietė Tauragės regiono atliekų tvarkymo centro bei UAB „Jurbarko komunalininkas“ specialistai. Daug įdomios informacijos buvo galima rasti Jaunimo reikalų agentūros, projekto „Jungtys“ ir Jurbarko Caritas savanorių stenduose.

Šventės metu dalyviai turėjo galimybę išvysti net du spektaklius. VŠĮ „Žaliasis taškas“ pristatė interaktyvų edukacinį spektaklį visai šeimai „Peliuko Švariuko atostogos“ bei Jurbarko kultūros centro, Konstantino Glinskio teatro spektaklį šeimai „Meškiukas Rudnosiukas“.

Savanoriai „Jurbarkas gyvas“ rūpinosi, kad kiekvienas šventėje apsilankęs svečias turėtų galimybę išbandyti siūlytas veiklas. Ypatingai didelio dėmesio sulaukė estafetė, kurioje užsiregistravo net 158 dalyviai. Visi jie buvo apdovanoti atminimo dovanomis. Be vaišių neliko nei vienas panoręs pasmaližiauti – buvo nemokamai vaišinama spragėsiais bei cukraus vata.

Už puikų komandinį darbą organizuojant renginį Jurbarko rajono savivaldybės administracija nuoširdžiai dėkoja Jurbarko rajono jaunimo reikalų tarybai, Jurbarko rajono savivaldybės viešajai bibliotekai, renginių vedėjai Aušrinei Meškauskienei, savanoriams „Jurbarkas gyvas“, Jurbarko sporto centrui, Jurbarko kultūros centrui. Taip pat nuoširdus AČIŪ visiems šventės dalyviams, tik Jūsų visų dėka, šventėse sukuriami gražūs ir neišdildomi prisiminimai.