PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 9 d. 12:45

Mobingu kaltinama A. Pitrėnienė palieka Skuodo vicemerės pareigas: vėl vadovaus vaikų lopšeliui-darželiui

Skuodas

A. Pitrėnienė. Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


308496

Po mestų kaltinimų dėl mobingo savivaldybės darbuotojams, iš Skuodo vicemerės pareigų traukiasi buvusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Audronė Pitrėnienė, antradienį pranešė naujienų portalas „Delfi“.

Pasak portalo, politikės engiami kultūros darbuotojai kreipėsi į vietos valdžią – apie jos taikomus darbo metodus kalbėjosi ir su meru Stasiu Gutausku, ir su opozicija.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcijos savivaldybės taryboje pirmininko Prano Vaškio teigimu, 26 kultūros darbuotojai pasirašė pareiškimą, kuriame nurodė negalintys daugiau dirbti su A. Pitrėniene dėl jos taikomo psichologinio ir emocinio spaudimo.

Savivaldos politikas A. Pitrėnienės darbo stilių vadino autoritariniu.

„Toks stilius šiais laikais yra nepriimtinas, taip elgtis negalima. Žmones reikia gerbti, negalima žmonėms kelti streso, dėl tokios stiliaus kultūros darbuotojai neiškentė“, – sakė jis.

Savo ruožtu Skuodo meras S. Gutauskas vicemerei mestų kaltinimų dėl mobingo nekomentavo, tik pažymėjo, kad A. Pitrėnienė iš pareigų pasitraukė šalių susitarimu.

Visgi, kaip pavyko išsiaiškinti portalui, A. Pitrėnienė be darbo neliks. Skelbiama, kad politikė grįš į Skuodo vaikų lopšelio-darželio direktorės pareigas.

ELTA primena, kad į švietimo ir mokslo ministrės pareigas „darbiečių“ deleguota A. Pitrėnienė ministerijai vadovavo 2015–2016 metais.