REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 22 d. 07:17

Ministrų kabinetas svarstys Nacionalinę energetinės nepriklausomybės strategiją

Lietuva

BNS fotobanko nuotr.

Ūla KlimaševskaŠaltinis: ELTA


301927

Ministrų kabinetas trečiadienį svarstys atnaujintą Nacionalinės energetinės nepriklausomybės (NENS) strategijos redakciją, kuria numatoma iki 2050 metų Lietuvai tapti klimatui neutralia bei visiškai energetiškai nepriklausoma valstybe.

Anot projektą parengusios Energetikos ministerijos, strategija padeda užtikrinti, kad iki 2050 metų Lietuva galėtų ne tik iš vietinių atsinaujinančios energijos šaltinių pagaminta elektra padengti visus šalies poreikius, tačiau ir tapti elektros eksportuotoja.

Tam, kad Lietuva išvystytų 100 proc. klimatui neutralią ekonomiką, strategijoje numatyta plėsti jūrinių vėjų parkus, taip pat skatinti saulės ir vėjo jėgainių sausumoje kūrimą, vystyti branduolinę energetiką statant ketvirtosios kartos mažuosius reaktorius, skatinti žaliojo vandenilio pramonę, transporto ir šilumos sektorių dekarbonizaciją.

NENS pirmą kartą kovo pabaigoje Seimo Ekonomikos komitete pristatė energetikos ministras Dainius Kreivys, pritarus Ministrų kabinetui ją turės patvirtinti Seimas.

Remiantis Energetikos įstatymu, Nacionalinė energetinės nepriklausomybės strategija (NENS) turi būti peržiūrima ne rečiau kaip kas penkerius metus.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA