REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 16 d. 15:25

Ministras: įtariamasis šaudymu į Slovakijos premjerą apkaltintas pasikėsinimu nužudyti

Lietuva

Slovakijos premjeras R. Fico. (EPA-ELTA nuotr.)

Viljama Sudikienė, Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


301446

Slovakijos vidaus reikalų ministras Matušas Šutajus Eštokas ketvirtadienį pareiškė, kad vyras, prieš dieną sulaikytas dėl šaudymo į premjerą Robertą Fico, apkaltintas pasikėsinimu nužudyti.

„Slovakijos policija tiria vieną išpuolio versiją, įtariamasis kaltinamas tyčiniu pasikėsinimu nužudyti“, – žurnalistams sakė M. Šutajus Eštokas ir pridūrė, kad išpuolis buvo „politiškai motyvuotas“.

Vidaus reikalų ministras taip pat sakė, kad įtariamasis yra vienišas vilkas, nepatenkintas, kad praėjusį mėnesį vykusius prezidento rinkimus laimėjo R. Fico sąjungininkas.

„Tai vienišas vilkas, ėmęsis veiksmų po prezidento rinkimų, nes buvo nepatenkintas jų rezultatais“, – sakė M. Šutajus Eštokas.

Praėjus dienai po pasikėsinimo į Slovakijos premjero Roberto Fico gyvybę, šalies prezidentė Zuzana Čaputova ketvirtadienį paragino nutraukti „užburtą neapykantos ratą“ Slovakijoje.

„Išeikime iš užburto neapykantos ir abipusių kaltinimų rato. Tai, kas įvyko vakar, buvo pavienis veiksmas, tačiau įtempta neapykantos atmosfera yra mūsų bendro darbo rezultatas“, – pareiškime sakė ji.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA