PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 9 d. 15:16

Minedo pagalba Ukrainai – apgaulė: tinklaraštininkas S. Malinauskas atskleidė jo aferas

Lietuva

Skirmantas Malinauskas (kairėje) ir Minedas. ELTA nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


304068

Apie naujus savo užmojus ir pagalbą karo krečiamai Ukrainai Mindaugas Jonušas-Minedas skelbė viešai. Tiek Lietuvoje, tiek Ukrainoje pinigus neva kilniam tikslui rinkęs vyras, pasirodo, dūmė visiems akis. Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas atskleidė Minedo aferas savo laidoje.

Naujausioje savo tinklalaidėje S. Malinaukas prabilo apie Minedo apgavystes. Prieš tai tinklaraštininkas kreipėsi į žmones savo feisbuko paskyroje:

Ketvirtadienį buvo trumpas anonsas, o dar jūsų dėmesiui epizodas, kuriame savo veido, vardo, pavardės neslėpdama pabėgėlė iš Ukrainos papasakos, kaip Minedas ne tik pasisavino surinktą paramą, bet ją paliko aiškintis su skolų išieškotojais. Ir čia tik dalis istorijos.

Apie tai mažai kalbame, nes nesinori mesti šešėlio ant sąžiningų žmonių, kurie nuoširdžiai padeda Ukrainai. Kita vertus, čia jau prieita ta riba, kai toliau nekreipti dėmesio neišeina.

Šiuo metu aš lėktuve, komentuoti galėsiu tik vakare. Didelis prašymas - pažiūrėkite, sureaguokite paspauskite patinka ar palikite komentarą. Tai labai padės ir epizodą pamatys daugiau žmonių. Jame reklamos nėra, žiūrėti bus patogu, sekundžių veiksmas mainais už kelių dienų darbą, manau, sąžiningas pasiūlymas. Ačiū!“

Stop kadras

Pasak S. Malinausko, Mindaugas Jonušas-Minedas yra aukšto lygio aferistas – už surinktas lėšas ketino pirkti įvairius daiktus ukrainiečiams, tačiau viską pasiliko sau.

Ant Minedo kabliuko užkibo nemažai lietuvių ir net ukrainiečių. Viešai apie jo gudrybes papasakojo ir nuo karo į Lietuvą pabėgusi ukrainiečių žurnalistė Iryna Herasymenko. Moteris šventai tikėjo, kad vyras daro gerą darbą jos tautiečiams, tačiau viskas pasirodė apgaulė.

Žiūrėkite S. Malinausko tinklalaidę, kurioje atskleidžiama visa Lietuvoje puikiai žinomo vyro Mindaugo Jonušo-Minedo apgavystės schema: