PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Liepos 13 d. 15:49

Milijonus sekėjų turinčiame kanale „Pandos“ dirbęs pakruojietis atvirai: apie darbo užkulisius ir gyvenimo posūkius

Pakruojis

K. Zederštremo asmeninio archyvo nuotr.

Gytė KuzavinytėŠaltinis: Etaplius.LT


309228

Iš Pakruojo kilęs, Vilniuje Kristupas Zederštremas dirba milijonus sekėjų turinčioje įmonėje „Pandos“, kuria neįprastus rankų darbo gaminius „Handy Panda“ ceche ir kartus su kolegomis juos pristato viešojoje erdvėje.

Jo darbas – kurti unikalius ir atitikmenų neturinčius produktus. Keletu tokių pavyzdžių galėtų būti: sofa su motoru, dviračiai, varomi benzininiais pjūklais, ar vazos iš netradicinių, žmogaus akiai neįprastų medžiagų. Šie gaminiai ne tik džiugina patį Kristupą, bet ir pritraukia žiūrovų susidomėjimą „Facebook“ platformoje. Sukurti vaizdo įrašai yra itin populiarūs internete.

Nors darbas nėra lengvas ar labai gerai apmokamas, Kristupas vertina kūrybinę laisvę ir džiaugiasi dirbdamas atradimų srityje, kurioje gali realizuoti savo kūrybines idėjas. Kristupas yra įsitikinęs, kad gyvenime svarbiausia yra daryti tai, kas patinka, net jei tai neatneša didelės finansinės naudos. Jis pabrėžia, kad svarbiausia yra galimybė parodyti savo sugebėjimus ir mėgautis pačiu darbo procesu. Būtent tai suteikia prasmę gyvenimui – procesas, ne rezultatas.

Kristupas mano, kad gyvenime nėra vieno teisingo ar neteisingo kelio. Vaikinas nuolat ieško naujų iššūkių. Vienas tokių – bandymas užsiimti tik viena veikla. Kadangi Kristupas nėra sėslus žmogus, jis nuolat išbando ir keičia savo pomėgius bei interesus. Taip pat pripažįsta, kad sunku išskirti vieną sritį, kurioje būtų geriausias. Jaunuolis vertina savo unikalumą ir gebėjimą dirbti ar prisitaikyti įvairiuose darbo sektoriuose.

Vaikinas džiaugiasi „Pandose“ sutiktais kolegomis, kurie ne tik palaikė draugiją darbo metu, bet ir padėjo greičiau įsilieti į sostinės gyvenimo tempą. Pasak Kristupo, jam pasisekė susibičiuliauti su spalvingomis, įdomiomis ir kūrybingomis asmenybėmis iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, kurie tapo ir geriausiais draugais.

Jau paauglystėje dėl išskirtinių charakterio savybių, Kristupas Zederštremas priėmė sprendimą „mesti“ mokyklą. Vėliau, įstojęs pabaigė profesinio ugdymo centrą ir įgijo ne tik išsilavinimą, bet ir specialybę. Vis dėlto, tuo pat metu jis ėmė ieškotis darbo ir gavo visai su profesija nesusijusios veiklos pasiūlymą. Taip Kristupas pradėjo dirbti Vilniuje „Handy Panda“ ceche ir atrado savo vietą bei džiaugėsi galimybe derinti darbą su mokslu.

Kristupas entuziastingai domisi motociklais. Nuo pat pradžių vaikiną domino ne automobiliai – visada svajojo apie motociklą – svarbiausia jam buvo laisvės jausmas ir adrenalino pojūtis, kuris yra nepakartojamas. Nors kelias į motociklų pasaulį buvo sudėtingas, su daugybe klaidų ir bandymų atrasti geriausią variantą, Kristupas džiaugiasi savo pasirinkimu. Šiuo metu jis motociklus paverčia vienetiniais meno kūriniais. Tokios transporto priemonės labiau vadinamos „cafe racer“ (motociklų subkategorija), kurių pagrindinis tikslas – esamus motociklų modelius paversti naujais, naudojant kitų motociklų detales, ir savo menine išraiška teikti pasitenkinimą žmonėms.

Kitas įdomus Kristupo pomėgis yra cosplay – kostiumų kūrimas ir pasirodymai jais. Nuo mažų dienų mėgęs persirengti įvairiais kostiumais, Kristupas rimčiau susidomėjo cosplay teikiančiomis galimybėmis kai vyresnė sesuo pakvietė į „Comic Con“ Kopenhagoje. Pats pirmasis Kristupo kostiumas buvo vieno iš populiaraus filmo „Batman“ veikėjų. Vis dėlto, pirmasis pasirodymas tuomet nebuvo sėkmingas. Nekreipdamas dėmesio į nesėkmę, vaikinas rankų nenuleido ir toliau kūrė kostiumus bei dalyvavo „Game On“ bei „Comic Con“ renginiuose Lietuvoje.

Kristupas vertina cosplay bendruomenę, kurioje susitinka daug bendrų interesų turintys žmonės. Nors laikui bėgant bendruomenė keitėsi, atsirado nesutarimų tarp bendruomenės narių, Kristupas visada džiaugėsi sutiktais naujais bendraminčiais bei bendru jų pomėgiu – kurti kostiumus.

Pakruojiečio Kristupo Zederštremo istorija yra apie ieškojimus, kūrybą ir nuolatinį siekį atrasti save. Vaikinas vertina išskirtinumą, kūrybinę laisvę ir gebėjimą daryti tai, kas patinka. Jo gyvenimas yra įkvepiantis pavyzdys tiems, kurie ieško savo kelio, nori realizuoti savo kūrybines idėjas, bet nedrįsta pradėti.

Svarbiausias Kristupo palinkėjimas: nebijoti klysti, o suklydus – būtinai bandyti ištaisyti klaidas. Ar tai bus darbas, santykiai ar pomėgiai, klaidų pasitaikys visuomet. Klaidos yra pačios geriausios mokytojos, nes jų dėka galima tobulėti.

Daugiau Kristupo darbų galite rasti čia:
https://www.facebook.com/watch/?v=1465106590641699&rdid=63HH2jX0CACo1VnY

https://www.facebook.com/watch/?v=2725917290909354&rdid=vk1wXES0MTrrLG7N