PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugpjūčio 26 d. 14:27

Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ vasaros šventėje nepamiršti ir geri darbai

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


315455

Puoselėti tradicijas ir kurti savo – toks Alytaus rajono Mikalavo kaimo bendruomenė „Šilaičiai“ tikslas, kuri savo veiklas pristatė savaitgalį vykusiame tradiciniame renginyje „Vasarą palydėkime kitaip“.

Bendruomenė renginį organizavo jau 7 kartą. Joje pasidžiaugta nuveiktais darbais, paminėtas buvusių Mikalavo kapinaičių vietoje pastatytas kaimo kryžiaus 35-metis, pagerbtas jo iniciatorius Jonas Vaištoras, padėkota rėmėjams.

Susirinkusius bendruomenės žmonės ir renginio svečius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas.

Šventės dalyviai fotografavosi prie lango formos fotosienelės, papuoštos rankų darbo mezginiais, vaišinosi bendruomenės moterų iškeptais pyragais, čia pat užaugintų arbatžolių arbata.

Bendruomenė augina ne tik žoleles, bet ir daržoves. Pomidorai su vaistažolėmis ir prieskoniniais augalais čia auginami kitaip, maišuose, na o derlius šių ekologiškų augalų yra stebinantis. Bendruomenės pirmininkė Dalia Kazakevičienė šmaikštavo sakydama, kad šiek tiek prisibijo atvažiuojančių lankytojų, kad jų gerojo šiltnamio „nenužiūrėtų“.

Šventės metu bendruomenės patalpose veikė megztų servetėlių ir sendaikčių paroda. Bendruomenė pristatė jų gaminamus džiovintų vaistažolių ir arbatų, džiovintų grybų, uogų, vaisių rinkinius. Čia pat šventės šurmulyje plevėsavo senieji divonai – užtiesalai. Ant žaginių buvo sukabinti 35 senoviniai, įvairiaspalviai austiniai. Močiutės austus užtiesalus pristatė parodai bendruomenės narė Irena Arbutavičienė.

Mikalavo bendruomenės „Šilaičiai“ pirmininkė Dalia Kazakevičienė padėkojo šventės rėmėjams, savivaldybės tarybos nariui Justui Truncei už pagalbą organizuojant renginį.

Bendruomenė turi gražią tradiciją paminėti bendruomenės narių jubiliejus. Šventės metu pasveikino 5 jubiliatus, sudainavo jiems „Ilgiausių metų“.

Bendruomenė renginį organizavo kartu su Alytaus rajono viešosios bibliotekos Mikalavo filialu, o koncertą dovanojo bendruomenė iš edukacijų metu uždirbtų lėšų.

Renginyje koncertavo grupė „16Hz“, Otilija Kavaliauskaitė, folkloro ansamblis „Nalšia“, Vytautas Franckevičius.

Mikalavo kaimo bendruomenė „Šilaičiai“ vienija 78 bendruomenės narius, aktyviai dalyvauja ir vykdo įvairias veiklas, bandų kepimo edukacijas, įgyvendino ne vieną aplinkos tvarkymo, socialinį ir gyventojus apjungiantį projektą.

Aplink bendruomenės patalpas sutvarkyta aplinka patogi įvairių bendruomenės renginių metu, patogi vyresnio amžiaus žmonėms, saugi vaikams. Gyventojai ne tik švenčių metu jaukioje aplinkoje gali paskaityti knygą ir atsigerti kavos ar arbatos.